Lucian Bute, victorie cu Glen Johnson

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.11.2011 09:03 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Românul Lucian Bute şi-a apărat pentru a noua oară centura într-un meci pe care l-a cîştigat în faţa lui Glen Johnson, prin decizie unanimă, păstrându-şi astfel titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007, după un meci cu columbianul Alejandro Berrio. Lucian Bute l-a învins pe deţinătorul en-titre al centurii în runda a 11-a, prin Knock Out, după ce l-a forţat să intre într-un colţ, unde i-a aplicat un croşeu, o directă şi un upper-cut de stânga. Bute devine al treilea român care câştigă un titlu mondial la profesionişti după Leonard Doroftei şi Mihai Leu.
De atunci, Bute şi-a apărat titlul împotriva americanului William Joppy prin Knock Out (29 februarie 2008), mexicanului Librado Andrade la puncte (24 octombrie 2008), columbianului Fulgencio Zuniga prin Knock Out tehnic (13 martie 2009), KO în repriza a patra împotriva lui Librado Andrade (29 noiembrie 2009), KO după trei runde cu Edison Miranda (17 aprilie 2010), KO în runda a noua cu americanul Jesse Brinkley (15 octombrie 2010)[1] , si TKO in runda a 10 cu britanicul Brian Magee(20 martie 2011).
Pe 29 noiembrie 2009, Lucian Bute îl învinge prin KO în runda a patra pe Librado Andrade, în arena Colisee Pepsi din oraşul Québec, Canada, şi îşi păstrează centura de campion IBF la categoria supermijlocie. O victorie categorică, eliminând dubiile din meciul precedent al celor doi în care Bute a fost la un pas să piardă meciul în ultimele secunde din runda finală.
În data de 17 aprilie 2010, Lucian Bute câştigă meciul cu columbianul Edison Miranda prin KO, în runda a treia, românul păstrându-şi titlul mondial al categoriei supermijlocie, în versiunea IBF.
Pe 15 Octombrie 2010, Lucian Bute îşi păstrează centura IBF învingându-l prin TKO pe Jesse Brinkley în repriza a noua după ce anterior îl doborâse de două ori, în reprizele a cincea şi a opta.
Pe data de 9 iulie 2011 Lucian Bute s-a înfruntat pentru prima dată în România, apărându-şi centura, cu francezul Jean-Paul Mendy, în sala Romexpo din Bucureşti, unde a reuşit să câştige meciul prin KO în repriza a 4-a după un croşeu scurt de stânga.
La Quebec City, Lucian Bute, la cei 31 de ani, a castigat toate cele 12 runde, în faţa a 15306 spectatori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.