Marian Iancu pentru noi este Claudio Zambon doi

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 07.05.2012 15:15 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Marian Iancu, preşedintele-patron al clubului FC Timişoara, a recunoscut în sfârşit că clubul timişorean nu are nici o şansă de a obţine licenţa pentru prima ligă a fotbalului românesc şi că, astfel, nu există nici o şansă de promovare. 

Este adevărat, Marian Iancu o spune altfel, ca şi cum de vină pentru tot ce s-a întâmplat şi se întâmplă la FC Timişoara este doar mediul înconjurător. Uită un singur lucru: până la urmă FC Timişoara este o societate comercială de al cărui faliment este singurul vinovat. Pânza de păianjen pe care a croşetat-o de-a lungul timpului în jurul şi peste echipa de fotbal alb-violetă a ajuns să îl sufoce chiar pe iniţiator.
Ceea ce este şi mai grav este caracterul insalubru al patronului Marian Iancu şi lipsa lui de demnitate, care-l coboară la nivelul unui predecesor de-al lui într-ale fotbalului în oraşul de pe Bega, Claudio Zambon.
Marian Iancu "vorbeşte serios" şi va "retrage" dosarul de licenţiere, dar nu suflă o vocabulă despre faptul că a ştiut de la bun început că nu va primi licenţa şi asta pentru că nu a îndeplinit toate condiţiile cerute pentru licenţiere.
Acum a anunţat că va rămâne un simplu sponsor. E interesant de văzut ce va înţelege Marian Iancu din cuvântul sponsor. Dacă tot îl doare undeva de viitorul fotbalului alb-violet, ar fi trebuit să transforme clubul alb-violet într-o asociaţie sportivă care ar fi fost preluată cu uşurinţă de autorităţile locale.

Ca şi Claudio Zambon, şi Marian Iancu va rămâne ca o pată neagră în istoria fotbalului timişorean. Pentru că, mai devreme sau mai târziu, tradiţia fotbalului timişorean va izbândi să reclădească un club care să ajungă să se bată de la egal la egal cu numele sonore ale Europei. Poate nu va fi mâine, poate nu va fi poimâine, dar Timişoara va avea în cele din urmă fotbalul pe care-l merită.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.