Marian Iancu, retrage-te cu demnitate!

Scris de Titus Balan | Publicat in 01.06.2012 17:42 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria a emis un comunicat vineri, cu o zi înaintea ultimei etape a Ligii a II-a, cerând ca Poli Timişoara să fie ”eliberată” de Marian Iancu, iar palmaresul acesteia să fie transmis Institutului Politehnic Timişoara.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, întregul comunicat emis de Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria:
”Chiar dacă la Timişoara cuvântul de ordine este “dezamăgire”, ne vedem nevoiţi să facem nişte precizări, în calitate de suporteri.
Nu ne rămâne decât să felicităm sincer echipa şi staful tehnic pentru devotamentul de care au dat dovadă, dar şi pentru tăria de caracter pe care au avut-o în condiţiile mai mult decât vitrege din acest campionat. Ei şi-au făcut datoria, motiv pentru care le suntem recunoscători.
Temerile noastre s-au adeverit, din păcate. Druckeria a încercat în repetate rânduri (a şi reuşit de câteva ori) să-i pună faţă în faţă pe reprezentanţii conducerii clubului şi pe cei ai autorităţilor locale abilitate, în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă Poli. În afară însă de acuze reciproce interminabile şi promisiuni deşarte, nu am auzit nimic. Trăgând o linie, putem concluziona că nu s-a făcut mai nimic pentru salvarea echipei Politehnica Timişoara, care, deşi promovată fotbalistic în prima ligă, nu poate evolua acolo din cauza unor probleme de ordin extrasportiv.
Mai toată lumea a tăcut mişeleşte, cu câteva excepţii, aşteptând să vadă ce se va întâmpla. Neimplicarea, pasivitatea şi dezinteresul au dus la o capitulare necondiţionată şi injustă. Şi iată, s-a întâmplat ca (încă) o generaţie talentată, formată în majoritatea cazurilor din jucători autohtoni, bănăţeni, aşa cum ne-am dorit mereu, să ne plece de sub nas. În loc să se fi păstrat acest lot, care putea face faţă cu brio în prima ligă, s-a decis lăsarea lui de izbelişte, ca să se înfrupte iarăşi nişte pseudogranzi cu roadele muncii noastre.
Corect şi civilizat ar fi ca reprezentanţii conducerii clubului să admită că nu mai vor sau nu mai pot să continue la Timişoara, să ne strângem mâna şi să ne luăm adio, pentru că aşa nu se mai poate. Le mulţumim cordial pentru performanţele obţinute în anii precedenţi, le suntem recunoscători pentru investiţiile făcute, dar Poli trebuie să meargă înainte, iar în condiţiile actuale nu are cum s-o facă. Vă cerem, în numele istoriei şi pasiunii noastre, eliberaţi-o pe Poli şi redaţi-ne înapoi măcar speranţa că în viitorul apropiat va fi mai bine. Este clar pentru toată lumea că o epocă fotbalistică a apus la Timişoara. Cu bune, cu rele, a venit timpul despărţirii. Nu avem pretenţia că suntem perfecţi, dar nici dumneavoastră nu sunteţi. Ne-am săturat să bâjbâim prin incertitudine, prin labirinturile promisiunilor neonorate, prin duplicitatea declaraţiilor şi prin neconcordanţele dintre vorbe şi fapte.
Avem o singură pretenţie – ca palmaresul, aşa modest cum e, să fie cedat Institutului Politehnic, şi implicit oraşului şi suporterilor timişoreni".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.