Marian Iancu vrea activisti violeti

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 25.04.2012 20:08 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Asociatia Suporterilor Timisoreni “Druckeria” a făcut public un comunicat în care spune: "Toată comunitatea polistă asistă neputincioasă de câteva luni la pregătirile sinistre de înmormântare ale echipei fanion a Banatului,sub oblăduirea nepăsătoare a conducerii clubului şi a scamatorismului politic atotprezent. Prea mulţi vulturi pleşuvi au început să se perinde deasupra muribundei Poli pretinzând că le pasă de soarta echipei, când de fapt singurul lucru de care le pasă sunt punctele politice şi propria imagine.
Fiecare om, fie el suporter sau nu, este liber să voteze la alegeri ce partid sau candidat vrea, dar noi, comunitatea polistă, respingem cu fermitate orice încercare de manipulare politică a culorilor alb şi violet. Sub masca interesului pentru Poli am auzit zeci de promisiuni, dar nici un lucru concret. Echipa noastră se stinge în timp ce patronatul clubului încearcă să ne înregimenteze politic, după ce a gestionat catastrofal situaţia de la club. Nu vrem să facem jocul politic al nimănui şi nu dorim să ne lăsăm manipulaţi în nici un fel. Fiecare ajutor va fi binevenit, fiecare faptă concretă (fără specule, promisiuni şi vorbe goale de care ne-am săturat de mult) va fi salutată, dar orice încercare de manipulare a noastră va fi sancţionată cu fermitate.
Noi reprezentăm o entitate pasională, marcată de un patriotism local activ, în cazul de faţă transpus în dragostea necondiţionată faţă de Poli Timişoara, proiecţia în plan sportiv a spiritului Banatului, şi nu permitem nimănui, nici conducerii clubului, nici autorităţilor actuale sau viitoare, să ne târască într-o mocirlă politică şi bălăcăreală care ne-ar dezonora ca oameni şi bănăţeni.
În concluzie, nu suntem de acord ca Poli să devină monedă de schimb pe piaţa necurată a politicii de orice fel, folosită pentru şantajarea emoţională a suporterilor. Îi îndemnăm pe toţi cei care sunt implicaţi în deciderea soartei echipei noastre dragi la decenţă şi bun-simţ, nedorind să ne transformăm dintr-un simbol într-o marfă politică ieftină şi perisabilă. Obligatoriu înainte!"
Nu a trecut mult timp, aşa cum deja s-a obişnuit toată lumea, şi a răspuns şi Marian Iancu, presedinte C.A. al FC Politehnica Timisoara: "Gresiti fundamental! Neimplicarea la vedere, corect si argumentat, chiar si interesat, naste monstri politici tip Orza si Ciuhandu. Si nu numai! Dumnealor nu au ezitat sa monteze obscenitatea din plenul Consiliului Local din data de 24 aprilie 2012, cautand punctele politice de care vorbiti in comunicat. Au promis criminal unor copii niste premii si ce a iesit puteti cuantifica, daca vreti! Cine trebuia sa asigure legalitatea demersului? Nu cumva domnii din subordinea lui Ciuhandu si Orza? Regie ieftina, identica cu promisiunile din 2010 de prelungire a contractului de asociere cu clubul. Existenta acelui act obliga actionarii sa investeasca sumele necesare achitarii obligatiilor, asa cum o facusera in cei trei ani de pana atunci, fara ca executivul clubului sa fie pus in situatia de a gasi solutii impuse de ordinea de prioritati. In anul 2010, cand Consiliul Local si Consiliul Judetean au refuzat sa prelungeasca asocierea, BkP a finantat doar competitia din care am iesit vicecampioni. Ceea ce a urmat cunoasteti. Sumele care au lipsit din buget, raportate la ceea ce inseamna efortul financiar de a domina o competitie precum Liga I au influentat in mod covarsitor ceea ce a urmat. Vinovati suntem toti cei implicati: Consiliul Local, Consiliul Judetean, BkP si cu mine. Concluzia e doar una logica si pe cale de consecinta. Voi trebuie sa ne schimbati pe toti. Acest lucru nu-l puteti face prin comunicate sterile, inofensive si fara niciun efect palpabil. Eu plec pentru ca am admis ca BkP sa nu finanteze in campionatul 2010-2011 decat performanta. Sunt vinovat si pentru ca nu m-am incolonat in „grupul FRF”. Am luat mereu o pozitie dura, poate prea dura fata de toti cei care au actionat impotriva clubului. Pe dumnealor, stiti voi care, se impune sa-i schimbati, pentru ca nu vor pleca. Acest lucru se face in mod activ, implicati si chiar fermi si impunitivi, bineinteles in limita legii, dar responsabili in interesul lui Poli. Plecarea doar a grupului BkP si a mea nu rezolva situatia. Ba chiar o complica. Daca puteti accepta cuvantul „activisti”, atunci luati act ca asta trebuie sa deveniti pentru Poli! Iar daca cursul evenimentelor, asa cum se arata ele acum, va deschide calea de a vota in fruntea comunitatii o persoana care sa garanteze ca va avea grija de club asa cum nu a mai facut-o nimeni pana acum,nu inteleg cum puteti sa iesiti cu asemenea mesaje pacifiste care nu duc nicaieri. Nu creeaza cadru atractiv pentru alt investitor. Exemplul BkP va atarna greu daca pe plan local nu se va schimba complet perspectiva Poli. Cum puteti sa incepeti comunicatul cu recunoasterea neputintei? Eu nu v-am stiut asa! Refuz sa cred ca aceasta stare de fapt si spirit va caracterizeaza.
Vorbiti de sanctiuni pentru manipulare politica? Ei, domnilor, pentru ca istoria sa nu se repete, trebuie sa acceptati ca interesul pentru Poli sa va domine, sa va uneasca si sa deveniti o forta care conteaza. Cand? Pe 10 iunie 2012. Cine e mai violet sa castige! Victoria va fi parte din orgoliul vostru. Poli trebuie sa devina o moneda, una puternica, de referinta, recunoscuta si respectata de toti alesii vostri. Aceasta este definitia simbolului pe care-l aveti in suflet, il denumiti patriotism local, dar care trebuie sa produca si efecte. Asa gandesc eu, asa m-as purta daca as fi parte din peluza si nu numai. Daca opinia mai sus exprimata va deranja, imi cer scuze! Daca nu, apoi faceti ceva!"
Fără comentarii...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.