Moto Extrem Lugoj lupta pentru doua locuri intai

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 28.03.2014 18:22 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Duminica, 30 martie, incepe sezonul de motocros din 2014, in judeţul Buzau, care gazduieşte Cupa FRM MX la Motocros, unde Moto Extrem Lugoj lupta pentru doua locuri intai.

Sportivii vor alerga in cadrul claselor 50, 65, 85, MX1, MX2, MX2 jr, Amatori, Veterani şi Quad.
Cupa se desfaşoara pe noul circuit de motocros de la Gura Calanului, satul Vadul Pasii.

Clubul Moto Extrem Lugoj va fi reprezentat la cea mai importanta clasa MX1, de doi sportivi.
Multiplul campion national, Mihai Stoichescu, care anul acesta lupta pentru cel de-al şaptelea titlu naţional la profesionişti, si debutantul Vlad Rosu, la amatori, despre care antrenorul Liviu Jigmond spune ca va fi revelaţia campionatului in 2014.
Obiectivul sportivilor de la Moto Extrem Lugoj pentru Cupa MX de la Buzau este locul intai.

„Suntem foarte pregatiti pentru etapa de la Buzau, Mihai merge foarte bine, Vlad deasemenea are o viteza mult superioara oricarui amator, se apropie de profesionisti doar ca-i lipseste experienta. Sunt convins ca atat Vlad, care cred ca va fi revelatia acestui campionat, cat si Mihai vor face fata cu brio. Asteptam sa vedem cu ce pregatire se aliniaza la start ceilalti participanti si speram sa ne intoarcem cu doua locuri intai” , a declarat Liviu Jigmond, antrenor al Clubului Moto Extrem Lugoj. 

Cupa FRM MX, de la Buzau, nu conteaza in acumularea punctajului pentru Campionatul Naţional Individual de Motocros.
Prima etapa a campionatului va avea loc in 3-4 mai, la Valea lui Mihai, Oradea.
Mihai Stoichescu, multiplul campion la clasa MX1 – profesionişti, va concura anul acesta pe o motocicleta Honda CRF 450R noua, obţinuta graţie sponsorilor.
Este in grafic cu pregatirea şi mai motivat ca oricand sa-şi reconfirme statutul de cel mai valoros pilot de motocros din Romania.
Vlad Roşu, in varsta de 18 ani, cel de-al doilea pilot pe care Moto Extrem il prezinta la startul Campionatului Naţional de Motocros, clasa amatori, se poate spune ca este debutant in competiţiile oficiale.
Acesta concureaza pe o motocicleta Honda CRF 450R, an 2009.
Iar anul trecut a participat la o singura etapa, la Copşa Mica, unde a obţinut primul loc.

„Astept cu nerabdare aceasta competitie, m-am antrenat foarte mult, va fi o etapa grea mai ales ca pentru mine va fi prima, dar sunt increzator si sper sa obtin primul loc. Am inceput antrenamentele alaturi de Mihai si de Liviu acum sase luni, cu toate ca de mic imi place acest sport, mereu l-am admirat pe Mihai si mi-am dorit sa ajung sa ma antrenez alaturi de el. Pe viitor imi doresc sa ajung cat mai bun si sa particip la toate competitiile nationale, dar si la campionatele regionale” , a declarat sportivul Vlad Rosu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.