Olimpici la invatatura, premianti la fotbal

Scris de Titus Balan | Publicat in 30.05.2012 08:10 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Liceul cu Program Sportiv Banatul a participat zilele trecute la un puternic turneu internaţional de fotbal, desfăşurat la Viena, în Austria, acolo unde micii fotbalişti au făcut o figură extrem de frumoasă, reuşind clasarea pe podium,cele mai importante rezultate obţinute de micuţi fiind, alături de cele fotbalistice, cele la învăţătură.

Capitala Austriei a organizat un puternic turneu internaţional de fotbal pentru generaţiile de mâine ale sportului rege din Europa. La categoria Under 11 ani a fost invitată şi LPS Banatul, generaţia 2001.
Bănăţenii au fost supriza plăcută a competiţiei, echipa cu cea mai bună apărare şi cel mai bun atac, elevii antrenaţi de Flavius Nastor reuşind clasarea pe locul 3, din cele 12 participante.
La această categorie au participat echipe din şapte ţări, împărţite în două grupe. Prima clasată din fiecare grupă jucând finala mare, în timp ce locurile doi din cele două grupe, finala mică. Fiecare echipă avea voie să joace cu doi jucători peste categorie, însă singura grupare care a refuzat acest avantaj a fost chiar LPS Banatul, micuţii din România fiind toţi sub această vârstă.
Bănăţenii au început excelent turneul reuşind 3-0 cu Austria 1, 3-0 cu Slovacia 1 şi 7-0 cu Polonia. Evoluţia extraordinară a micuţilor timişoreni a atras atenţia celorlalte cluburi, astfel că la meciurile LPS-ului se adună cea mai mare audienţă. A urmat 8-1 cu Austria 2 şi o înfrângere nedreaptă cu Bulgaria 0-1, care în "dulcele" stil balcanic a jucat cu mai mulţi jucători care depăşeau categoria.
LPS a ajuns în finala mică, unde a dispus cu 3-0 de Slovacia 2 reuşind astfel o urcare pe podium, locul 3. O evoluţie meritorie, care a strâns ropote de aplauze şi felicitări de la organizatori. Doi dintre fotbalişti, făcând parte dintre golgeterii competiţiei, Marco Buga reuşind 9 goluri, iar Vlad Bâte 8.
Pe lângă partea sportivă, micii fotbalişti de la LPS - cinci la număr sunt olimpici la matematică (!!), au avut parte şi de lecţii culturale şi educative. Ei au vizitat oraşul Viena cu celebrele muzee şi s-au bucurat şi de o vizită binemeritată în parcul de distracţii.
"Sunt mai mult decât mulţumit de această experienţă. Condiţiile au fost extraordinare, masa şi cazarea, ni s-a cântat imnul la începutul competiţiei şi am avut condiţii bune şi de pregătire. Copiii au vizitat impresionantul oraş şi s-au bucurat de fiecare clipă pe pământ vienez. Echipa a jucat excelent, sunt mândru că această generaţie are elevi care se descurcă minunat şi la învăţătură, nu doar la fotbal şi este o plăcere să-i pregăteşti. Am avut ghinion cu bulgarii, care au evoluat cu jucători mai mari decât era normal, dar sunt mulţumit de tot ceea ce s-a întâmplat în Austria", a declarat Flavius Nastor, antrenorul generaţiei 2001 a LPS Banatul.
Lotul de jucători deplasat în Austria, care a adus medalia de bronz la Timişoara (s-a jucat după sistemul 6+1): Darius Ruxanda, Vlad Rusu, Bogdan David, Răzvan Ilan, Denis Ilinca, Vlad Bâte, Marco Buga, Eric Deneş, Denis Stanciu, Alex Nacu, Casian Rochian, Alex Piţuc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.