Paltinisanu face radiografia sezonului recent incheiat

Scris de Titus Balan | Publicat in 16.06.2012 12:17 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Sezonul 2011/2012 a adus câteva premiere pentru baschetul timişorean, BC Timişoara aflându-se pentru prima dată în ipostaza de a juca două finale în acelaşi sezon, ambele pierdute cu mari regrete din partea color implicaţi afirmă Dan Păltinişanu, unul dintre jucătorii exponenţiali ai "Leilor din Banat".

Dan Păltinişanu a pus pe tapet performanţele echipei de baschet BC Timişoara, amintind cu mare plăcere de, poate, cel mai bun sezon făcut de baschetbaliştii timişoreni, asta chiar dacă nu au reuşit aducerea vreunui trofeu pe Bega. Aceştia au adus în schimb o premieră - aceea că BC Timişoara a jucat pentru prima dată două finale într-un singur campionat, atât în Divizia A cât şi a Cupei României. O altă premieră este numărul de meciuri oficiale disputate de "Lei" - nu mai puţin de 57 de partide. „Suntem singura echipă care a jucat două finale în România. Îmi pare rău şi ne pare rău tuturor că nu am reuşit să câştigăm măcar una dintre ele. Poate Cupa ar fi fost mai uşor să o cucerim, dar acum e prea târziu. Eu cred că a fost un sezon bun, chiar dacă nu am luat niciun trofeu. Au venit mulţi jucători noi, dar am închegat o echipă valoroasă, care s-a aflat multe etape pe locul întâi” a declarat Dan Păltinişanu pentru bctimisoara.ro.
BC Timişoara a disputat 41 de meciuri în Divizia A (29 în sezonul regular, 12 în play-off), 10 în Liga Balcanică şi 6 în Cupa României, ceea ce înseamnă un total de 57 de partide.
„Ploieştiul ne-a învins în finala campionatului pentru că lotul lor s-a schimbat într-a doua jumătate a sezonului. Au adus mulţi baschetbalişti noi, care s-au dovedit mai valoroşi decât cei ce au evoluat în prima parte a întrecerii. În al doilea rând, pe final, la noi s-a simţit o uşoară oboseală. Am evoluat pe trei fronturi şi lucrul acesta ne-a afectat. Chiar mă gândeam zilele acestea în câte finale am ajuns, dar nu am reuşit să câştigăm: două de campionat, câteva de cupă şi una în Liga Europei Centrale”
Timişoara a disputat şapte finale în istoria sa, cucerind un singur trofeu, Cupa României, în 2010:
- Finale de campionat: 2009, 2012;
- Finale de Cupa României: 2007, 2008, 2010, 2012;
- Finale europene: Liga Europei Centrale, în 2009.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.