Peluza Sud refuza o posibila fuziune intre Poli si Recas

Scris de Titus Balan | Publicat in 29.06.2012 19:37 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Stabilită şi nu prea fuziunea dintre Poli Timişoara şi AC Recaş, echipa nou promovată în liga secundă de fotbal, e pe cale să pornească un "război" între suporteri şi autorităţi.Dacă oficialii CLT şi CJT, alături de cei ai Universităţii Politehnice Timişoara s-au pus de acord să facă absolut orice este posibil pentru ca Poli să continue în Liga a II-a cu drept de promovare din primul sezon în Liga I, suporterii s-au împărţit în două tabere.

Viitorul fotbalistic al clubului fanion al Banatului - Poli Timişoara - stă sub semnul întrebării. Chiar şi aşa, cu şanse extrem de reduse de a face performanţă în viitorul apropiat, însă cu speranţa rămâneirii în eşalonul secund, suporterii Politehnicii Timişoara se văd împărţiţi în două tabere. Dacă unii sunt dispuşi ca autorităţile locale să facă orice e regulamentar şi legal la FRF pentru ca Poli să meargă mai departe chiar dacă asta ar însemna "contopirea" cu o altă echipă din Liga a II-a, fie sau nu AC Recaş, cea de-a doua tabără - "Peluza Sud" refuză categoric: "NU, mulţumim!".
Suporterii din Peluza Sud au postat vineri seara un comunicat prin intermediul căruia refuză sub orice formă continuitatea aleasă de autorităţi, aceştia făcând referire chiar şi la Revoluţia din Decembrie 1989, cerând ca cei din trio-ul CJT, CLT şi Univeristatea Politehnică să pună bazele unei echipe noi şi să plece "de jos". Vă prezentăm în continuare comunicatul Peluzei Sud:
"Nu, mulţumim!
Am preferat să stăm în umbră, încă de la începutul discuţiilor legate de viitorul Politehnicii, fiind convinşi că Druckeria, asociaţia tuturor suporterilor timişoreni ne va reprezenta interesele în cel mai bun mod cu putinţă. Nu ne-am înşelat, însă am scăpat din vedere alte aspecte care acum ies la iveală. Am crezut că cei care au frâiele problemei POLI (pentru că prin bunăvoinţa "patronului" Marean asta a ajuns Politehnica, o problemă) se vor comporta aşa cum îi obligă spiritul timişorean şi bunul simţ. Însă vedem pe zi ce trece că echipa noastră primeşte lovitură după lovitură, exact ca un boxeur în corzi, îndreptându-se rapid spre un KO. Un KO aplicat de interesele politice şi conjucturile de moment, unei istorii şi aşa destul de zbuciumate ... Un KO aplicat bunului simţ de care vorbeam mai sus, cel care ar trebui să fie factorul principal într-o problemă atât de delicată.
După ce ne-am transformat din suporteri de fotbal în jurişti, contabili, avocaţi, ba chiar moderatori de talk-show-uri (atunci când simţeam că situaţia o cere), acum aflăm cu stupoare că se doreşte continuarea activităţii fotbalistice prin tot felul de artificii juridice de genul fuziunilor cu alte echipe care nu au nici o legătură cu Politehnica sau cu spiritul universitar care guvernează această societate sportivă de 90 de ani încoace. Deşi ne-am prezentat foarte clar punctul de vedere încă de la începutul discuţiilor, se pare că există dispoziţia de a călca pe cadavre şi pe onoare pentru ... chiar aşa, pentru ce? Pentru a fi parte dintr-un sistem murdar, condus de oameni murdari şi guvernat de reguli murdare? Nu, mulţumim! Ne menţinem în continuare ideea pe care am marşat încă de la început, ideea unei construcţii solide, morale, în care parteneri să fie trio-ul oraş-Universitate-suporteri, o construcţie de viitor care să facă cinste acestui oraş, aşa cum au gândit-o şi pus-o în practică Traian Lalescu, Victor Vlad sau Ion Zăgănescu, acum 90 de ani!.
Sperăm ca cei care au puterea de decizie, frâiele de care vorbeam, să simtă apăsarea celor 90 de ani de istorie şi să ia decizia corectă. Sperăm să fim noi cei care dăm dovadă de moralitate şi cei care vom aplica o palmă unui întreg sistem mânjit. Sperăm să stăm drepţi, primindu-ne soarta cu demnitate, aşa cum au făcut-o şi părinţii noştri în acel decembrie al anului 1989 ... Domnilor, sperăm să vă daţi seama acum, în ceasul al 12-lea, că istoria obligă!
În orice alte condiţii spunem încă o dată un hotărât "Nu, mulţumim!"
Peluza Sud"

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.