Peste 1500 de sportivi din peste 25 de tari la Transylvanian Grand Prix

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 23.09.2015 15:35 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Cea mai importanta competiţie de dans sportiv din Romania are loc la Sibiu intre 25 şi 27 septembrie, eveniment marcat in calendarul Federatiei Mondiale De Dans Sportiv (WDSF).

Transylvanian Grand Prix aduce la Sibiu, intre 25 şi 27 decembrie, peste 1500 de sportivi din peste 25 de ţari pentru cel mai important open de dans sportiv ce are loc in 2015 in Romania.
Evenimentul va avea loc in Sala Transilvania, informeaza Federatia Romana de Dans Sportiv.

Transylvanian Grand Prix aduce la Sibiu, intre 25 şi 27 decembrie, peste 1500 de sportivi din peste 25 de ţari pentru cel mai important open de dans sportiv ce are loc anul acesta in Romania. Evenimentul va avea loc in Sala Transilvania, pe o suprafaţa de competiţie de 24 x 16 metri.
    Openul de dans sportiv ce va avea loc la Sibiu este structurat pe categorii de varsta, plecand de la 6 ani pana la echipele profesioniste care vor performa in ultima parte a evenimentului. Prima dintre competiţii este dedicata sportivilor care practica dansul sportiv ca hobby şi celor ce corespund categoriilor de experienţa E şi D. A doua secţiune a competiţiei este dedicata tuturor categoriilor de varsta, inclusiv seniorilor peste 65 de ani, cu statut semi-profesionist iar ultima categorie, World Open, este dedicata echipelor profesioniste. Pana in acest moment, in competiţia World Open sunt inscrise peste 20 de perechi din Top 50 - World Ranking List.
Pe langa sportivii veniţi la Sibiu din toata lumea, Transylvanian Grand Prix aduce peste 30 de arbitri şi oficiali internaţionali şi peste 50 de arbitri şi oficiali romani, alaturi de preşedintele Federaţiei Romane de Dans Sportiv, dl. Vasile Gliga, care este şi membru in prezidiul Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv. Toţi aceşti oficiali ai dansului sportiv mondial vor participa la un congres organizat de Federaţia Internaţionala. Congresul dedicat arbitrilor este programat pentru data de 25 septembrie. Specialişti ai dansului vor pregati arbitri in noile reglementari de arbitraj la nivel mondial.
    Ultima zi a Transylvanian Grand Prix aduce publicului un super spectacol de dans sportiv. Pe ringul de dans din Sala Transilvania ii vom putea urmari pe campionii mondiali de ShowDance, Roman Ciflicli şi Mirona Gliga. Cuplul de dansatori a caştigat titlul suprem la campionatul ce a avut loc la Chengdu, in China.
    Transylvanian Grand Prix incepe in 25 septembrie, la ora 16, cu competiţiile naţionale pe clase valorice. Ultima categorie care va intra in concurs este Rising Star, categorie care include perechile aflate in ascensiune dar care inca nu fac parte din Top 50 mondial. In 26 septembrie pe ringul de dans vor intra participanţii inscrişi in Open-ul internaţional, in ordinea categoriei de varsta, la secţiunea standard iar duminica vine randul secţiunii latino şi show-ului demonstrativ realizat de campionii mondiali.
    Biletele pentru acest eveniment costa intre 15 şi 50 de lei şi pot fi achiziţionate de la caseria Salii Transilvania in avans şi in zilele de concurs.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.