Ripensistii, campioni europeni la ...minifotbal

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 24.09.2012 15:23 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Naţionala României de minifotbal a cucerit în acest weekend cel de-al treilea titlu continental din tot atâtea posibile, reuşind să se impună în turneul final disputat la Chişinău, la finele unei competiţii extrem de echilibrate.
Având în componenţă 5 timişoreni (foto, după aterizarea pe aeroportul Traian Vuia, din Timişoara), selecţionerul Tiberiu Lajos, care este şi membru asociat al FC Ripensia, împreună cu cei 4 jucători de la MAV-Glissando, ripensiştii Costândana şi Nicolin, portarul Popa, căpitanul selecţionatei tricolore, şi atacantul Ovidiu Vâlceanu, naţionala României a pornit la drum cu gândul de a apăra titlul cucerit cu un an în urmă.
Ai noştri au început bine competiţia, trecând cu 5-0 de selecţionata Ciprului, în prima dispută din faza grupelor, ca apoi să treacă 3-1 de Israel şi să remizeze, 2-2, cu naţionala Croaţiei.
Duminică, primul pas a fost făcut în sferturi, împotriva formaţiei gazdă, Moldova, meci în care s-au impus cu scorul de 2-1.
Semifinala urma să fie una şi mai dificilă, adversara fiind tocmai finalista de anul trecut, Cehia, formaţie pe care am învins-o cu scorul de 2-1.
În marea finală, adversară fost naţionala Muntenegrului, singura formaţia care reuşise victorii în toate meciurile disputate până atunci. Pantelimon şi Vintilă au marcat golurile marii victorii, tricolorii reuşind să se impună cu scorul preferat, 2-1.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.