Romania a obtinut presedintia Federatiei Europene de Minifotbal

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 26.03.2012 15:25 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Răzvan Burleanu a devenit sâmbătă primul preşedinte al Federaţiei Europene de Fotbal, organism constituit la finalul săptămânii trecute, la Praga. Burleanu, care este şi preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, va avea un mandat de 5 ani în fruntea forului continental,acesta fiind ales cu unanimitate de voturi.

În noua sa misiune, Răzvan Burleanu va fi asistat de vicepreşedintele Filip Juda (Cehia), secretarul general Bruno Alpeza (Croaţia), David Windsor-Harris (Marea Britanie), Yair Scher (Israel), Eugeniu Ciobu (Moldova) şi Athanasios Papadopoulos (Grecia).

”Înfiinţarea Federaţiei Europene de Minifotbal reprezintă cel mai amplu proiect destinat dezvoltării sportului de masă pe continent, după căderea comunismului. Succesul pe care România l-a înregistrat prin desemnarea mea în cea mai importantă funcţie din minifotbalul european dovedeşte că avem o contribuţie majoră la dezvoltarea acestui fenomen, fapt susţinut şi de cele două titluri de campioni europeni câştigate de naţionala României. Sunt bucuros că acest proiect, început acum 6 ani în România, şi susţinut doar de dorinţa unor oameni pasionaţi de a reuşi, s-a transformat într-un exemplu de succes.”, a declarat Răzvan Burleanu.

Ţările semnatare ale actului fondator al Federaţiei Europene de Minifotbal sunt: Cehia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie şi România. Împreună, aceste ţări vor colabora pentru dezvoltarea competiţiilor, organizarea şi promovarea minifotbalului în Europa.

În cele 15 ţări semnatare a noului act, peste 500.000 de europeni practică minifotbalul într-un cadru organizat, jucat după aceleaşi reguli, principii şi valori, exclusiv din plăcerea practicării acestui sport. În urma acestui proiect, numit Federaţia Europeană de Minifotbal, acest număr impresionant de jucători are toate şansele de a exploda în perioada imediat următoare, alte ţări anunţându-şi deja demararea procedurilor de înregistrare la nivel naţional, Austria, Franţa, Elveţia fiind doar primele dintre acestea.

Federaţia de Minifotbal din România organizează în prezent campionate de minifotbal în 36 de judeţe, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori. Impactul fenomenului minifotbal în ţara noastră are ca dovadă şi cele două titluri europene câştigate de echipa naţională a României în 2010, la Bratislava, şi în 2011, la Tulcea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.