Romania, campioana mondiala la Adulti Show Latin la dans sportiv

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 06.09.2015 23:27 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Desfasurat pe 5 si 6 septembrie, la Chengdu, in China, Campionatul Mondial de Adult Show-Latin a consemnat o noua premiera pentru Romania, informeaza Federatia Romana de Dans Sportiv.
Drapelul Romaniei a tronat pe cel mai inalt catarg al competitiei, iar “Desteapta-te romane” a fost imnul care a rasunat in sala de concurs pentru cea mai noua pereche de campioni mondiali de la Adulti Show Latin la dans sportiv, nimeni altii decat campionii Romaniei, Roman Cificli si Mirona Gliga.

Este pentru prima data in istoria dansului sportiv mondial cand acest titlu este castigat de Romania, ceea ce demonstreaza inca odata trendul acestui sport in tara noastra.
Proaspetii campioni mondiali, Roman si Miruna, sunt sportivi ai Clubului de Dans Sportiv “Dansul Viorilor” din Reghin, acolo unde activeaza si ca antrenori.
Perechea noastra campioana nationala si mondiala se antreneaza in cadrul Centrului de Excelenta in Dansul Sportiv din Reghin, impreuna cu cei mai buni dansatori sportivi din lotul national al Romaniei.

Rezultatul campionilor nostri este cu atat mai valoros cu cat a fost obtinut in fata unor cupluri cu mare experienta si traditie din Rusia, Italia si Germania.
Reusita sportivilor intareste pozitia Romaniei in lumea dansului sportiv mondial si reprezinta un exemplu pentru toti practicantii acestui sport din tara noastra.

In paralel cu aceasta competitie s-a desfasurat si Campionatul Mondial de Adulti 10 Dansuri, acolo unde Romania s-a clasat pe locul 13, la un pas de semifinala, prin perechea Mihai Paraschiv-Diandra Illes, pereche debutanta la acest nivel.
Anul trecut Paraschiv-Illes s-au incununat vicecampioni mondiali la Tineret 10 Dansuri.
Mircea Gavrila, vicepresedinte relatii externe FRDS, a insotit delegatia Romaniei in China.WDSF World Championship Chengdu - People's Republic of China - 06 September 2015
_______________Results Final__________________

1. Roman Ciflicli - Mirona Gliga //Romania
2. Simone Casula - Laura Marras //Italy
3. Fedor Poliansky - Dina Akhmetgareeva //Russian Federation
4. Lukas Bartunek - Katarina Hrstkova //Czech Republic
5. Maxim Elfimov - Evgenia Churikova //Russian Federation
6. Evgeny Vinokurov - Christina Luft //Germany
7. Guillem Pascual - Rosa Carne //Spain
8. David Jutge - Tatiana Podgornaia //France

O alta competitie importanta s-a desfasurat la Praga, in Cehia, pe 5 septembrie, Campionatul Mondial de Standard Seniori 1, competitie la care perechea formata din Sorin Simon si Florentina Constantinescu s-a clasat pe locul 7.
Sezonul dansului sportiv din Romania va gazdui, in zilele 25 -27 septembrie 2015, la Sibiu, competitia de nivel international Transylvanian Grand Prix, care face parte din circuitul  Challenge TV Dance Cup 2015 (Roma Open - Italia  & Platja D'Aro - Spania).

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.