Romania, printre cele mai slabe natiuni de la Jocurile Europene de la Baku

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 23.06.2015 18:33 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Prima ediţie a Jocurilor olimpice Europene, gazduita de capitala Azerbaidjanului, Baku, de vineri 12 iunie pana duminica 28 iunie, se apropie de sfarşit.

Peste 6.000 de sportivi se vor intrece la 30 de discipline sportive la Baku, competiţiile fiind gazduite de 18 baze sportive, urmand sa se acorde 253 de medalii de aur, anunţandu-şi participarea sportivi din 50 de comitete olimpice europene.
In program au fost incluse 16 sporturi olimpice şi patru non-olimpice, disciplinele care vor oferi calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 fiind tir cu arcul, atletism, box, ciclism, judo, tir sportiv, inot, tenis de masa, taekwondo, triatlon, volei şi lupte.

Romania participa la Baku cu o echipa care cuprinde 147 de sportivi, 83 de baieţi şi 64 de fete, care se intrec la 22 de discipline sportive.

Pana in dimineaţa zilei de marţi, 23 iunie, Romania şi-a trecut in palmares o medalie cu argint la kaiac 2 - 500 m, prin Roxana Borha şi Elena Meroniac, doua medalii ale Andreei Iridon, la gimnastica artistica - argint la barna şi bronz la paralele, sport la care şi Marius Berbecar a cucerit medalia de bronz in finala de la paralele.
S-a mai adaugat  medalia de argint in proba de grup in concursul de gimnastica aerobica, prin Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocşer şi Lucian Savulescu.

Daniela Hondiu a adus Romaniei a şasea medalie de la Jocurile Europene de la Baku, singura medalie la sambo, bronz la categoria 60 kg.
Pentru cine nu ştie, sambo este un stil de arte marţiale originar din Rusia, asemanatoare cu Judo şi este dezvoltata din mai multe arte marţiale.

Romania ocupa locul 29 in clasamentul pe medalii in Europa, cu doar cele 6 medalii obţinute, foarte departe de Top Ten-ul continental...
Şi pentru cine a urmarit cat de cat competiţiile, speranţe sunt destul de puţine pentru o imbunataţire a situaţiei sportului romanesc...

Scrimera Ana-Maria Branza a adus prima medalie de aur şi a 7-a medalie a delegaţiei Romaniei la Jocurile Europene de la Baku, dupa ce a invins-o pe rusoaica Iana Zvereva, cu 15-11, in finala probei individuale de spada.

La puţin timp, a venit şi medalia nr. 8 a delegaţiei Romaniei, dupa ce scrimerul roman Tiberiu Dolniceanu a fost invins in finala de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-10, şi a obţinut astfel medalia de argint la sabie.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.