Romania ramane lider la nivel mondial in dansul sportiv

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.11.2016 08:06 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Romania continua sa se pastreze pe locul I mondial in ceea ce priveste rezultatele acumulate, in urma statisticilor intocmite de Federatia Mondiala de Dans Sportiv (W.D.S.F.).
Nu mai departe de sfarsitul saptamanii trecute, dansatorii sportivi romani angrenati in mai multe competitii continentale sau mondiale, au reusit noi rezultate remarcabile.

In cea mai importanta competitie din weekendul trecut, Campionatul Mondial Under 21 Standard, disputat la Platja D’Aoro in Spania, perechea Paul Rednic-Roxana Lucaciu a evoluat in finala unde s-a clasat pe locul IV.
In aceeasi competitie, a doua pereche reprezentativa a Romaniei, formata din Raul Faliboga si Andra Mihaela Radu, s-a clasat pe locul 15.
In cadrul reuniunii spaniole, s-a disputat si o competitie de Youth Latin (tineret latino), unde perechea compusa din Eduard Florentin Coman si Irina Tudorache au urcat pe a treia treapta a podiumului, trecandu-si in cont medaliile de broz.

Intr-o alta competitie Youth Latin, disputata la Kralove, Cehia, la WDSF Open Hardec, perechea formata din Catalin Otelea si Diana Popa au trecut de toate etapele de calificari pana in finala, unde au terminat pe locul IV.

Si capitala Romaniei a gazduit un eveniment international marcant, WDSF Dance Fest Open, disputat la Centrul Sportiv Apollo, la competitia bucuresteana alti dansatori sportivi romani inregistrand rezultate notabile.
La categoria Adult Standard, perechea Rares Cojoc-Andreea Matei a cucerit medaliile de argint, in timp ce la Adult Latin primele doua pozitii au apartinut sportivilor romani, aurul fiind cucerit de perechea Alexandru Ion-Diana Andreea Toma, iar argintul de Stefan Grigore-Laura Filipescu.
Tot la competitia din orasul de pe Dambovita, la Youth Standard  Romania a mai obtinut doua medalii de aur prin Tiberiu Florin Stan -Daria Grigore si doua medalii de bronz prin perechea Vlad Ene-Stefana Gologan care a dansat la categoria Youth Latin.

La finalul saptamanii in curs, toata suflarea dansului sportiv romanesc este concentrata pe unul din cele mai importante evenimente din Calendarul Competitional Intern, Campionatul National pe Clase, care se va disputa la Sibiu.
La competitie, sportivii romani se vor intrece pe toate categoriile de varsta si la toate clasele valorice.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.