Romania s-a intors acolo unde-i este locul

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 11.09.2013 12:13 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

România a ratat, pe Arena Naţională din Bucureşti, şansa de a lua o opţiune decisivă în vederea ocupării locului secund în grupa D şi, implicit, de a face pasul decisiv spre baraj.
În faţa a 44.537 spectatori, reprezentativa României a fost învinsă de naţionala Turciei cu 2-0, golurile oaspeţilor fiind marcate de Burak Yilmaz (22) şi Mevlut Erdinc (90+5).
Victor Piţurcă a optat pentru următoarea formulă de echipă:

Ciprian Anton Tătăruşanu - Alexandru Măţel, Vlad Iulian Chiricheş, Nicolai Dorin Goian, Răzvan Raţ-Dincă - Ovidiu Ştefan Hoban, Doru Mihai Pintilii - Gabriel Andrei Torje (46 Adrian Popa), Bogdan Sorin Stancu, Cristian Tănase (78 Gheorghe Bucur) - Ciprian Andrei Marica (46 Alexandru Maxim)

Clasamentul grupei D după meciurile de aseară (toate echipele au jucat câte 8 partide):

1. OLANDA 22 puncte,

2. Ungaria 14 puncte,

3. Turcia 13 puncte (golaveraj 14-7),

4. ROMÂNIA 13 puncte (13-12),

5. Estonia 7 puncte,

6. Andorra 0 puncte

Ultimele două etape programează întâlnirile ANDORRA - ROMÂNIA, Olanda - Ungaria, Estonia - Turcia (toate, pe 11 octombrie), ROMÂNIA - ESTONIA, Turcia - Olanda şi Ungaria - Andorra (toate, pe 15 octombrie).

A fost meciul 644 (al 264-lea pe teren propriu), încheiat cu a 197-a înfrângere (a 48-a pe teren propriu), informează Comisia de Statistică şi Istorie a FRF.
A 25-a confruntare cu Turcia a însemnat a 5-a noastră înfrângere în faţa ei.
Al 10-lea joc disputat de tricolori pe Arena Naţională ne-a fost de rău augur. Am suferit a doua înfrângere pe noul stadion, ambele au fost în partide oficiale.
Al doilea meci în care ne-a arbitrat Svein Oddvar Moen, precedentul fiind „amicalul” din Elveţia (30.05.2012) câştigat de noi, cu 1-0.
A fost al 11-lea nostru meci condus de un norvegian, înregistrând a treia înfrângere. În rest, cu ei la centru nu ne-a mers prea rău, câştigând de şapte ori şi remizând o dată.
Meciuri rotunde la naţională pentru steliştii Tănase şi Tătăruşanu, al 30-lea, respectiv al 20-lea.
Datorită celui de-al 91-lea meci jucat sub tricolor, Răzvan Raţ-Dincă l-a egalat în clasamentul all-time pe Bogdan Stelea, portarul cu cele mai multe jocuri în naţională din istoria acesteia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.