Se cauta cei mai tari... taietori de lemne din Timisoara!

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 22.05.2014 16:05 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Sambata, 31 mai, de la ora 18, la Iulius Mall din Timişoara se vor auzi zgomote de topoare şi motoferastraie in cadrul primului show demonstrativ Stihl Timbersports din oraş.
La eveniment vor participa membrii cluburilor GV Team (Sacueni) şi Timbersports West (Arad), care işi vor arata maiestria in taierea lemnelor.
Pe scena va fi prezent in forţa şi actualul campion naţional, Dan Petrescu.
Probele la care se vor face demonstratiile la Timisoara sunt: Taierea cu joagarul, Taierea la inaltime, Taierea orizontala, Taierea cu motoferastraul si Taierea verticala.

De asemenea, timişorenii vor fi martori la Taierea cu super-motoferastraul, una dintre cele mai spectaculoase probe de STIHL Timbersports.
Un motoferastrau are puterea unui autovehicul si este manevrat de un singur om. Cu 65 CP si o viteza a lantului de 240 km/h, super-motoferastraul taie 3 felii dintr-un bustean in mai putin de 8 secunde.
Show-ul işi propune sa popularizeze acest sport in randul timişorenilor, astfel incat cei care şi-ar dori sa incerce aceasta disciplina se pot inscrie la faţa locului intr-unul din cluburile de antrenament reprezentate la eveniment.

Competitiile Stihl Timbersports reprezinta o serie de concursuri internationale ale taietorilor de lemne.
Sportul taietorilor de lemne isi are radacinile in SUA, Canada, Australia si Noua Zeelanda.
In trecut, competitiile de taiere a lemnului aveau loc intre forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local.
De-a lungul timpului aceste „incercari de forta” s-au transformat intr-o competitie desfasurata la un nivel atletic inalt.

In anul 1985 s-au lansat competitiile Stihl Timbersports, sub forma unei serii de concursuri, in SUA.
Competitiile Stihl Timbersports s-au impus acum drept unele de prima clasa in sportul taietorilor de lemne.
Competitia are loc la nivel national si international.

In Europa, competitiile Stihl Timbersports au debutat in 2001.
Din 2005, Campionatul mondial Stihl Timbersports aduce fata in fata pe cei mai buni atleti ai lumii in sportul taietorilor de lemne.
Romania are, incepand din 2010, o echipa nationala de taietori de lemne, care o reprezinta la competitiile internationale.
Din aceasta echipa fac parte sportivii care se califica pe plan national, la competitiile care au loc pe parcursul anului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.