Singurul arbitru de lupte din Romania care poate arbitra la Olimpiada

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 14.04.2014 16:08 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Cadru didactic la Universitatea de Vest din Timişoara, Marius Olaru a devenit in anul 2014 arbitru internaţional de lupte de categorie olimpica, singurul din Romania in activitate.
Activitatea sa la Universitate a debutat in anul 1995, iar din 2002 a devenit arbitru internaţional participand la campionate europene şi mondiale de cadeţi, juniori, iar din acest an şi la cele de seniori.
In luna martie, a arbitrat la Campionatul european de lupte de seniori din Vantaa, Finlanda, urmatorul pas pentru acesta fiind Campionatul mondial de seniori de lupte care va avea loc in Uzbekistan, in luna septembrie.
De asemenea, Marius Olaru intenţioneaza sa se califice pentru a arbitra in cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, in 2016, Brazilia.

In acest moment, Marius Olaru este singurul arbitru de lupte din Romania care poate sa arbitreze, la seniori, campionate europene, mondiale şi jocuri olimpice.
La Universitatea de Vest din Timişoara preda, printre altele, Atletica grea, Lupte şi Judo.
De-a lungul carierei sale, a avut ca studenţi numeroşi campioni precum Ştefan Gheorghiţa, Marian Sandu, Leonard Doroftei, Mihai Leu, Adrian Diaconu, Gabriel Brezoianu sau Cezar Popescu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.