Sorin Cartu a ajuns pe langa plopii fara sot...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 23.04.2013 12:03 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

În etapa 27 a campionatului naţional de fotbal, la meciul AFC Astra – FC Ceahlăul (4-2), gazdele au înscris al 350-lea gol în Liga I (prin Fatai), iar oaspeţii l-au primit pe al 750-lea (de la Bukari). Totodată, la acest meci, pe banca giurgiuvenilor a debutat în LI Daniel Isăilă, ceea ce a coincis cu a 50-a sa partidă ca principal în primul eşalon, informează Comisia de Statistică şi Istorie a FRF.
CS Gaz Metan Mediaş, care a obţinut prima sa victorie din istorie pe terenul lui FC Universitatea Cluj, a primit al 400-lea gol pe prima scenă (de la Nwakaeme).
În sfârşit, la a opta încercare, CS Pandurii Lignitul izbuteşte prima sa victorie la Târgu Jiu în faţa lui SC Dinamo 1948.
CS Concordia a reuşit să ia primul punct şi, totodată, să înscrie primul gol la SC Vaslui.
La primele puncte pierdute pe teren propriu în actualul sezon, FC Steaua a remizat pentru a 450-a oară în LI. De asemenea, ultima oară când ploieştenii plecaseră neînvinşi de pe terenul roş-albaştrilor s-a întâmplat la 20.11.1999, atunci când au câştigat cu 4-1 în Ghencea.
ACF Gloria 1922 Bistriţa şi-a egalat cea mai drastică înfrângere de pe teren propriu, tot un 0-5 suferit şi la 28.05.2005, în faţa FC Sportul Studenţesc.
Coincidenţa face ca şi pentru FC CFR 1907 Cluj să fi fost tot un record egalat, cel referitor la victoria la cea mai mare diferenţă obţinută în deplasare, după un 5-0 recent de pe terenul lui CS Mioveni, la 15.05.2012. Deci, debut cu dreptul ca antrenor în Liga I pentru Eugen Trică.
Şi cu prilejul acestei runde a mai fost demis un antrenor principal, Liviu Ciobotariu de la CSMS Iaşi, locul său fiind luat de Sorin Cîrţu.
Cifre rotunde referitor la numărul de meciuri în LI: al 100-lea pentru Buzean (CS Gaz Metan), al 50-lea pentru Cl. Tudor (CSMS Iaşi) şi Mamele (CS Pandurii Lignitul).
Un singur debutant în această etapă, italianul Titone (FC Ceahlăul).
Mai sus amintitul Nwakaeme (FC Universitatea Cluj) a marcat pentru a 10-a oară în primul eşalon, în timp ce Ben Youssef (AFC Astra) şi C. Gheorghe (CS Gaz Metan) au făcut-o pentru prima oară.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.