Spectacol ecvestru la Manejul din Timisoara

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 13.11.2013 12:02 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - La final de saptamana, Manejul din Timişoara va gazdui Concursul de Sarituri Naţional Cupa Campiei de Vest, organizat de Direcţia Silvica Timiş şi Clubul Hipic Romsilva Timişoara, sub egida Federaţiei Ecvestre Romane.
Concursul se va derula sambata şi duminica (16 şi 17 noiembrie 2013), in intervalul orar 11 – 16.
Concursul este destinat calareţilor amatori şi profesionişti din partea de vest a ţarii, membri ai cluburilor sportive de specialitate.
Sunt aşteptaţi sa participe aproximativ 30 de cupluri jocheu - cal.  
Inscrierile se pot face telefonic, pana vineri, ora 16. Se va asigura cazare pentru cai la Manej.
Cele 4 probe ale concursului sunt probe de nivel, obstacolele folosite in concurs avand inalţimea de 90 cm, 100 cm, 110 cm şi 120 cm.
La finalul celor 2 zile, in urma clasamentului realizat, va fi desemnat caştigatorul Cupei Campiei de Vest. Fondul total de premiere este de 2000 lei.

”Echitatia este un sport nobil, o activitate fizica complexa care pune in miscare toate grupele de muschi şi incurajeaza la rabdare şi chibzuinţa. Ce face unic acest sport este faptul ca pune semnul egalitaţii intre barbaţi şi femei, aceştia luptand cot la cot in competiţii. Amintesc faptul ca in top 20 mondial, 11 locuri sunt ocupate de femei. Prin competiţiile pe care le organizam, dorim sa promovam acest sport in randul timişorenilor, cu precadere in randul tinerilor, carora le oferim o alternativa frumoasa şi sanatoasa de petrecere a timpului liber! Dorim sa le insuflam acestora dragul faţa de sport, natura şi animale.” - spune Vadim Iavorovski, antrenor Manej Timisoara, preşedinte al Comisiei Naţionale de Arbitri şi organizator al CSN Cupa Campiei de Vest.

Spectacolul este deschis publicului larg, tuturor iubitorilor de cai, iar intrarea este libera in ambele zile de concurs.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.