Statistica la Supercupa Romaniei

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 15.07.2012 11:08 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Deţinătoarea Cupei României-Timişoreana, SC Dinamo 1948 SA, şi-a adjudecat la sfârşitul zilei de 14 iulie a.c. cea de-a 14-a ediţie a Supercupei României-Timişoreana, izbutind un nou triumf în această competiţie după cel din 2005.
Pe Arena Naţională din Bucureşti, în faţa a 9.960 de spectatori, dinamoviştii s-au impus cu 2-2, 4-2 la loviturile de departajare, în faţa campioanei en-titre, SCS FC CFR 1907 Cluj SA.
Clujenii au deschis scorul în minutul 36, graţie lui Diogo Valente, egalarea survenind în minutul 62, printr-o reuşită a nou-intratului George Ţucudean. Trei minute mai târziu, căpitanul clujenilor, Ricardo Cadu, a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan, pentru două cartonaşe galbene, dar bucureştenii n-au profitat de avantajul omului în plus, partida intrând în prelungiri. Ţucudean a izbutit "dubla" în minutul 101, dar Pantelis Kapetanos a egalat două minute mai târziu şi, cum tabela de marcaj nu s-a mai modificat, câştigătoarea a fost decisă la loviturile de departajare.
Marius Alexe, Cosmin Matei, Cătălin Munteanu şi Dragoş Grigore au transformat pentru alb-roşii (a ratat George Ţucudean), clujenii având, de la punctul cu var, două reuşite (Pantelis Kapetanos şi Gabriel Mureşan) şi două eşecuri (Modou Sougou şi Ioan Hora).
- A fost a 12-a finală găzduită de Bucureşti, prima pe Arena Naţională.
- Totodată, am consemnat primul meci disputat pe noua arenă care a avut prelungiri şi lovituri de departajare.
- A fost Supercupa programată cel mai devreme din punct de vedere temporal, ea depăşind-o pe cea de anul trecut cu trei zile.
- Dario Bonetti a devenit al patrulea tehnician străin (al treilea italian, după Cristiano Bergodi şi Andrea Mandorlini) care câştigă trofeul.
- Issa Ba şi Boubacar Mansaly au adus la 29 numărul jucătorilor străini care au şi-au adjudecat Supercupa.
- Singurul dinamovist, care s-a aflat pe teren şi la prima Supercupă cucerită de Dinamo (în 2005, cu Ioan Andone pe bancă), a fost Cristian Pulhac.
- Aseară, am asistat la a patra Supercupă decisă după lovituri de departajare.
- Pentru prima oară în istoria fotbalului românesc s-a recurs la soluţia arbitrilor adiţionali.
- Pentru arbitrul asistent ploieştean Cristian Nica, aceasta a fost a 6-a Supercupă oficiată, record îmbunătăţit.
- Am înregistrat al cincilea trofeu adjudecat de câştigătoarea Cupei, în nouă rânduri acesta revenindu-i campioanei, spune Federaţia Română de Fotbal.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.