Supercupa e la Steaua

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 11.07.2013 15:02 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Steaua Bucureşti a câştigat Supercupa României la fotbal, după ce a învins pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 3-0 (3-0), pe Arena Naţională din Bucureşti.
Steaua a cucerit a şasea Supercupă a României la fotbal, prin golurile marcate de Stefan Nikolic (21), Lukasz Szukala (32) şi Mihai Pintilii (42).
Alexandru Bourceanu a ratat un penalty în min. 29 (apărat de Pecanha), iar Petrolul a evoluat o mare parte din timp în 10 oameni, Enza-Yamissi fiind eliminat în min. 28.
Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Iancu, Tanase - Nikolic.
Rezerve: Cojocaru - Gardos, Costea, Prepelita, Pirvulescu, Stanciu, Piovaccari.

***

Pe 10 iulie, s-a disputat pe Arena Naţională din Bucureşti, a 15-a ediţie a Supercupei României, protagoniste fiind, ca şi în urmă cu 18 ani, FC Steaua şi FC Petrolul. Impunându-se cu 3-0, Steaua şi-a adjudecat pentru a şasea oară trofeul, îmbunătăţindu-şi, astfel, recordul, informează Comisia de Statistică şi Istorie a FRF.
- A fost a 13-a Supercupă disputată în Bucureşti, a doua găzduită de Arena Naţională şi a noua finală decisă în timpul regulamentar de joc.
- Daniel Georgievski, Lukasz Szukała, Stefan Nikolić şi Federico Piovaccari au mărit la 33 numărul jucătorilor străini care şi-au adjudecat trofeul, în timp ce Nikolić şi Szukała au mărit la şase numărul străinilor care şi-au înscris numele pe lista marcatorilor.
- Prima Supercupă pentru antrenorul Laurenţiu Reghecampf, pentru că jucătorul Reghecampf şi-o adjudecase în urmă cu 15 ani.
- De asemenea, pentru toţi cei 14 jucători ai Stelei aflaţi pe teren, trofeul câştigat reprezintă o premieră.
- Arădeanul Ovidiu Haţegan i-a egalat pe Marian Salomir şi pe Alexandru Tudor, toţi conducând câte două finale, cea mai mare cifră de până acum.
-  Asistentul constănţean Aurel Oniţă s-a aflat la a 5-a sa ”linie” în Supercupă, una mai puţin decât recordmanul Cristian Nica (Ploieşti).
- Enza-Yamissi a devenit al şaselea jucător eliminat din această competiţie, după Sabin Ilie în 1995, Onuţ în 2002, Claudiu Niculescu în 2005, Deac în 2009 şi Cadú în 2012.
- Abia după 14 meciuri şi ceva sau mai exact după 1.427 minute s-a acordat pentru prima oară penalty în Supercupa României (nu intră în discuţie loviturile de departajare)! Se ştie, Bourceanu l-a ratat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.