Suporterii vor o noua Poli

Scris de Titus Balan | Publicat in 23.06.2012 08:07 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timisoara - Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria susţine, prin intermediul unui comunicat, reconstrucţia de la zero a unei noi echipe sub denumirea de Politehnica Timişoara, încercând astfel să scape de Marian Iancu, actualul patron.Fanii Politehnicii cer ca în perioada de reconstrucţie a echipei şi stadionul Dan Păltinişanu să fie "reconstruit".

Suporterii alb-violeţi au făcut zilele acestea un "studiu" la finalul căruia au rezultat trei variante. Pe principiul "din trei rele alegem răul cel mai puţin rău" aceştia au stabilit că vor să o ia de la început cu Poli Timişoara, cu condiţia să scape de Marian Iancu, chiar dacă asta ar însemna ca echipa să joace pentru început în Liga a III-a sau chia a IV-a.
Vă prezentăm în cele ce urmează comunicatul postat de Asoaciaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria:
"Petre Muşat s-a întors de la FRF cu câteva lucruri concrete despre situaţia actuală a Politehnicii Timişoara.
Pe scurt avem 3 variante:
1. Plătim datoriile;
2. Stăm la mila lu’ Sandu să facă o adunare generală extraordinară în care, dacă e loc în B, să invite A.S.U. Politehnica 2002 (echipa Politehnicii, cu vechime mai mare de 3 ani, cu tot ce îi trebuie);
3. Înfiinţăm o echipă nouă din D sau C (depinde de cât de jmecheri suntem) şi care timp de 3 ani, n-are voie să între în A.
Vorbind despre prezent, Poli a fost dirijată într-un anumit fel, până în momentul de faţă, când:
- Nu mai ştim dacă vom juca fotbal şi în ce ligă vom juca fotbal.
- Nu mai avem jucători, administraţie şi nici personal.
- Nu se poate pune problema performanţei… deloc.
- Avem un patron ostil.
- Nu se ştie exact cum poate fi cumpărat clubul din cauza încrengăturii de combinaţii şi legături dintre diferitele firme administrate de Iancu.
- Lumea nu mai vine la stadion.
- Avem un patron care ţipă încontinuu, de la Bucureşti, după bani, că vrea bani.
- Ni s-a retras “la mişto” dosarul de licenţiere de către propriul patron, care mai face şi pe “niznaiu” după câteva zile prin presă, întrebat unde vom juca la anu’, cică “Nu ştiu, nu ştiu”.
- Avem sute de procese cu terţi (hoteluri, restaurante, companii de transport, foşti jucători, spitale, firme de avocatură) care vor să îşi recupereze banii pentru serviciile pe care ni le-au oferit.
- Avem un patron care se vaită că am fost furaţi de federali dar tace mâlc, suspect, când ar fi trebuit să se ia cu hoţii de gât.
- Ne ştie toată lumea prin tribunale, pe la TAS, pentru scandalurile în care am fost băgaţi. Ne ştie Benfica, ne ştie Slovan, ne ştie lumea.
- Avem un patron care a primit o condamnare de 10 ani de puşcărie.
- Nu există nici o urmă de încredere între noi + autorităţile locale şi Marian Iancu.
- Am fost depunctati deja pentru sezonul viitor.
- Avem un patron care şi-a cerut insolvenţa propriului club.
Putem fi un exemplu reconstruind.
Putem fi un exemplu de normalitate când ne hotărâm că dacă am greşit lăsându-ne păcăliţi de modelul fuziunilor, divizărilor şi a tuturor şmecheriilor pentru a păstra o continuitate justă, acum, când vedem că drumul s-a înfundat, dăm foc la tot şi reconstruim. Civilizat, trainic, cinstit. Până la urmă, avem convingerea că mai devreme sau mai târziu, toţi cei care au călcat în rahatul combinaţiilor frf-iste vor ajunge în situaţia noastră, pentru că s-a procedat anormal. N-are cum să meargă la infinit aşa.
Acum, când nu mai avem jucători, personal şi nici conducere, Timişoara are datoria să se regăsească şi să reclădească, nu să “apese vreun buton”.
Efortul pe care l-am face este nedrept şi frustrant, dar este mai demn decât efortul pe care l-am face pentru a ne justifica identitatea. N-ar fi frumos nici să stăm să ne uităm la ce mai zice mircea sandu şi dacă se gândeşte la noi, să ne invite, din mărinimia lui în B, pentru că poate o va face, la mişto, ca să- şi alimenteze nişte orgolii şi să ne pună el nouă - celor care l-am înjurat, şi încă îl înjurăm - ciorapul în gură. sic!
Ca druckeri, nu putem susţine altceva decât reconstrucţia.
Înfiinţarea unei societăţi noi, având ca pilon principal Universitatea Politehnică din Timişoara, înscrierea în campionat a unei echipe noi, continuatoare a celor 90 de ani de istorie a Politehnicii Timişoara, indiferent de unde pornim, din D sau din C.
În paralel, începerea reconstrucţiei stadionului Dan Păltinişanu. Urmând ca în 3-4 ani să avem şi echipă crescută acasă şi stadion nou şi suporterii alături şi poate şi un fotbal fără fosilele comuniste care îl conduc în prezent.
Există toată premisele pentru un astfel de proiect.
Costurile de întreţinere al unei echipe până în divizia B nu sunt deloc o problemă pentru Timişoara. Milioanele de euro care ar merge la Iancu, pot însemna 30% din construcţia stadionului. Restul sunt bani de la guvern + fonduri europene + alte surse de finanţare.
Asta ar fi sugestia şi alegerea Druckeria pentru viitorul Politehnicii Timişoara.
Vocile să le unim!"
foto: www.druckeria.ro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.