Taifun Racing, prestatie onorabila in Cehia

Scris de Titus Balan | Publicat in 18.09.2012 15:15 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Zilele trecute, la Brno în Cehia, s-a desfasurat cea de-a şaptea etapăa din Cupa ROSBK. Echipa timişoreană Taifun Racing a fost reprezentată la această etapă de trei piloţi: Cătălin Cazacu şi Florin Neacşu la clasa Superbike şi de Cosmin Costescu la Supersport,toţi cei trei piloţi reuşind să obţină rezultate remarcabile.

Calificările de sâmbătă l-au trimis pe Cătălin Cazacu pe poziţia a doua a grilei de start, asta după ce la începutul săptămânii trecute motocicleta bănăţeanului a suferit o serie de modificări în Germania, pilotul nefiind foarte familiarizat cu noile setări ale bolidului. "Vineri şi sâmbătă am încercat să mă acomodez cu noile setări ale motocicletei pe care am decis să le facem la începutul săptămânii în Germania. Deşi este tot motocicleta de până acum, micile ajustări au făcut-o să aibă alt comportament mai ales pe ieşirile din viraj şi am avut nevoie de câteva sesiuni de antrenament până când am reuşit să mă înţeleg cu ea. M-am simţit bine cu adevărat numai când am reuşit cel mai bun rezultat din întreg weekend-ul, puţin peste 2 minute şi 7 secunde. Astfel am fost cel mai rapid pilot din intreg weekend-ul" a declarat, mulţumit, Cazacu.
Cosmin Costescu a fost cel mai rapid român la clasa Supersport, având ca obiectiv obţinerea unui rezultat cât mai bun în comparaţie cu bulgarii înscrişi în Cupa ROSBK. "Am avut ca şi obiectiv să parcurg turul de circuit în 2:15, rezultat pe care l-am obţinut în antrenamentele libere de sâmbătă după-masă. În timpul cursei m-am simţit bine, deşi nu am avut timp să parcurg duminică nici un tur de încălzire din motive tehnice. Am avut un start senzaţional şi am intrat foarte bine în primul viraj. Pierderea de putere generată de fisurile aparute încă de sâmbătă la sistemul primar de evacuare m-au plasat pe podium, pe poziţia a doua, rezultat bun pentru mine deoarece îmi garantează încă de acum locul secund în acest sezon. Pentru că nu mai am nici o presiune îmi doresc ca la ultima etapă să înving" afirmă Costescu.
Piteşteanul Florin Neacşu a avut o evoluţie frumoasă şi a surprins plăcut cu rezultatul obţinut în calificări.
"Cătălin a pilotat excelent în cursa şi a îmbunătăţit chiar şi rezultatul ce l-a obţinut anul trecut când a participat la etapa de Campionat Mondial organizată la Brno. Pentru că este primul sezon la ROSBK încă ne mai confruntăm cu probleme tehnice. Urmează etapa din Grecia unde o să se decidă totul, etapăa pentru care vom face toate eforturile să ne prezentăm fără greşeala. La Supersport, înainte cu o etapa de finalul sezonului, avem asigurat locul doi şi acest rezultat ne motivează ca pentru sezonul 2013 să pregătim o motocicletă mai bună. La Brno am obţinut două locuri doi, ceea ce la nivel de echipe ne-a plasat pe cea mai bună pooziţie. Suntem o echipă în ascensiune şi faptul că l-am adus în echipă pe israelianul Shay Gueeta o demostrează. Am decis în ce priveşte partenerii să încercăm şi alte colaborări şi din motive financiare am amânat această mişcare până înainte de Brno, când am ajuns în Germania. Am avut parte de multă susţinere şi ne-am bucurat să reîntâlnim prieteni şi colaboratori” a încheiat Cosmin Costescu - team manager.
Urmatoarea etapa, din calendarul pe care echipa Taifun Racing şi l-a propus, este programată la Serres, în Grecia, peste patru săptămâni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.