Timisoara a intrat la apa masters si a iesit cu 12 medalii

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 17.06.2013 18:57 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

154 de înotători au participat la cea mai importantă competiţie de înot din România dedicată adulţilor amatori, informează Direcţia de Sport şi Tineret Timiş.
La concurs au participat şi glorii precum sunt Carmen Bunaciu, Răzvan Florea, Anca Pătrăşcoiu, Stela Pura, dar si persoane care nu au practicat niciodata înot de performanţă.
Şapte medalii de aur au cucerit înotătorii clubului timişorean de înot la cea de-a treia ediţia a Campionatului Naţional de Înot Masters.
Competiţia s-a desfăşurat în weekend la bazinul olimpic acoperit din Braşov.
Patru dintre acestea i-au revenit veteranului Mihai Liseţchi, iar în total sportivii Masters Timişoara au adunat 12 medalii.
Echipa Clubului de Inot MASTERS Timişoara a fost formată din Mihai Liseţchi (grupa de vârstă 50+), Nori Tarta (50+) şi Ildiko Talinga (50+) şi, în total, clubul a ocupat 12 locuri pe podium la campionatul naţional de înot masters: 7 aur, 3 argint, 2 bronz.
Constituirea Clubului de Înot Masters Timişoara a reprezentat o premieră naţională cu speranţa că şi în alte localitaţi se vor constitui asemenea cluburi.
În prezent, înotul masters mai este practicat în mod organizat în Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj, Galaţi, Ploieşti şi Reşiţa, dar evenimente de înot masters sunt organizate şi în alte oraşe.
În data de 29 iunie va avea la bazinul Aquasport din Timişoara, a VI-a ediţie a Cupei Masters Timişoara.
Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea, în sine, fiind mai importanta decât rezultatele.
Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 25-29, 30-34, 35-39, ş.a.m.d, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.