Timisoreni la miniEURO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 18.09.2012 14:13 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Plăcerea de a juca, sloganul acestui spectaculos sport, minifotbalul, spune foarte multe despre ceea ce îi motivează pe cei peste 35.000 de jucători legitimaţi de minifotbal din România, din rândul cărora cei mai buni 14 vor încerca, peste câteva zile, să repete extraordinarele succeserepurtate pe plan european în 2010 şi 2011.
Tricolorii pleacă la Chişinău, printre ei numărându-se şi timişorenii Costândana şi Nicolin, cu gândul să devină pentru a treia oară consecutiv campioni europeni la minifotbal, performanţă care ar intra, fără îndoială, în cărţile cu recorduri.
Selecţionerul Tiberiu Lajos, fost binecunoscut arbitru internaţional, a decis să mizeze, anul acesta, pe un lot de jucători care au dovedit la finalele campionatului naţional, în Cupa şi Supercupa României, că sunt în formă şi pot să dea totul pe teren.
România se aliniază, anul acesta, alături de alte 15 reprezentative la un turneu final european care se anunţă extrem de dificil.
Vor veni naţionalele Angliei, Germaniei, Italiei, Croaţiei, Turciei, alături de multe alte ţări unde minifotbalul este la el acasă.
Turneul european de la Chişinău va prilejui o mare sărbătoare, pentru că se joacă pe un teren mobil, instalat în centrul Chişinăului.
Dincolo de interesul generat pe plan local, miniEURO Moldova 2012 a atras interesul presei din multe ţări care-şi vor trimite, alături de sportivi, delegaţii de jurnalişti şi de fotoreporteri.
Campionatul European va debuta vineri dimineaţă, România fiind colegă de grupă cu Croaţia, Cipru şi Israel.
Finala mare se va juca duminică seara, moment care va prilejui şi întrunirea festivă a preşedinţilor federaţiilor naţionale prezente la miniEURO Moldova 2012.
“Sper că împreună cu colegii mei din alte ţări să găsim soluţiile pentru organizarea, în premieră, a unui Champions League al campioanelor naţionale de minifotbal din Europa”, a explicat Răzvan Burleanu, adăugând că minifotbalul românesc are resursele umane necesare pentru a ţine foarte sus drapelul ţării, şi asta chiar dacă pe plan financiar, membrii echipelor nu primesc recompense financiare pentru succesele obţinute.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.