12.353 de jurnalisti si-au pierdut locul de munca din cauza crizei

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.05.2014 19:20 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Jurnaliştii sunt gardienii democraţiei.
Aceasta profesie sufera insa din cauza crizei economice actuale şi trebuie sa faca faţa provocarilor precum publicarea digitala şi reţelele de socializare.
De Ziua libertaţii presei, va prezentam intr-un infografic (Galerie Foto) cateva informaţii relevante despre jurnalism.

Parlamentul European examineaza in momentul de faţa doua rapoarte privind libertatea presei, care doresc o mai mare transparenţa şi mai multa libertate a informaţiei in contextul in care peste jumatate din europeni considera ca televiziunea şi presa scrisa nu sunt de incredere (conform unui sondaj Eurobarometru).

Raportul privind libertatea presei şi a media in lume, redactat de Marietje Schaake (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Olanda), care va fi votat in plen in iunie, arata ca unele media, in special in UE, au ajuns sa fie monitorizate pentru comportament ne-etic şi arata ca UE poate avea o influenţa doar daca da un exemplu, „menţinandu-şi propria casa in ordine“.

Raportul referitor la Carta UE: norme standard pentru libertatea mass-mediei in UE, intocmit de eurodeputata Renate Weber (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Romania), va fi votat in plen luna aceasta.
Raportul cere armonizarea statutelor autoritaţilor naţionale de reglementare, pentru ca acestea sa fie independente, imparţiale şi transparente in procesele decizionale.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.