40% de locuri pentru femei in consiliile companiilor

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 20.11.2013 15:17 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Doar 17.6 % din posturile de director din companiile listate la bursa sunt in prezent deţinute de femei. Parlamentul European cere proceduri de recrutare mai corecte, pentru a ajunge la 40 % pana in 2020.

Companiile listate la burse in UE ar trebui sa implementeze proceduri transparente de recrutare, astfel incat pana in 2020 cel puţin 40% din directorii lor nonexecutivi sa fie femei, conform unei propuneri de directiva UE votata de Parlament miercuri. Deputaţii propun ca acele companii care nu vor introduce astfel de proceduri vor fi penalizate. In 2013, doar 17,6% dintre membrii neexecutivi ai consiliilor celor mai mari companii din UE erau femei.

Proceduri de recrutare transparente şi echilibrate din punct de vedere al genului

Deputaţii cer statelor membre sa se asigure ca acele companii care sunt listate la bursa vor lua masuri eficiente şi obligatorii pentru a garanta accesul egal al femeilor şi barbaţilor la poziţii neexecutive in consiliile de administraţie, astfel incat pana in 2020, cel puţin 40% din aceste poziţii sa fie deţinute de femei. Companiile publice trebuie sa atinga aceasta ţinta deja pana in 2018.
In situaţia in care candidaţii au calificari egale, prioritatea trebuie sa revina candidatului cu genul mai puţin reprezentat. Deputaţii subliniaza ca meritul şi calificarile trebuie sa ramana criteriile cheie.

Aplicare

Regulile de angajare nu se vor aplica intreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), adica acelora care au mai puţin de 250 de persoane.
Deputaţii incurajeaza totuşi statele membre sa sprijine IMM-urile şi sa le ofere sprijin pentru a imbunataţi la randul lor echilibrul de gen in consiliile de administraţie.

Penalitaţi

Companiile care nu vor respecta regulile vor fi nevoie sa explice de ce şi sa notifice autoritaţile naţionale competente in privinţa masurilor luate şi planificate pentru a atinge ţinta procentuala.
Unele penalitaţi, cum ar fi amenzi, pot fi aplicate pentru neimplementarea unor masuri transparente de recrutare, mai degraba decat pentru nerespectarea ţintei, spun deputaţii. Ei propun ca " excluderea de la licitaţiile publice" sa fie adaugata pe lista posibilelor penalitaţi, fiind obligatorie, şi nu doar indicativa, cum propune Comisia.

Ce urmeaza

Parlamentul a aprobat propunerea modificata cu 459 de voturi pentru, 148 impotriva şi 81 de abţineri. Pentru a intra in vigoare, directiva trebuie sa fie aprobata şi de Consiliul de Miniştri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.