Extern

Evenimente internaţionale cu impact puternic în societate, dar şi informaţii cu şi despre Uniunea Europeană.

 
Sarbatoarea sacrificiului la Mecca

Mecca - Duminică, credincioşii musulmani vor celebra Eid-al-Adha, Sărbătoarea sacrificiului, sute de mii de credincioşi musulmani instalându-se încă de vineri lângă Mina, în apropiere de Mecca, pentru a înnopta înaintea urcării pe Muntele Arafat, unde vor participa la momentul culminant al pelerinajului anual.

 
Sute de milioane de dolari, mita pentru SUA

WASHINGTON (AP) - Un angajat al Marinei în Irak a trimis acasă 43.000 dolari furaţi, ascunzându-i printre steaguri americane. Un alt soldat a expediat mii de dolari ascunşi într-o animal de jucărie.

 
Omul cu numarul 7.000.000.000 se va naste de Halloween

În luna octombrie, omul cu numarul 7.000.000.000, adica 7 miliarde, va fi nascut pe o planeta deja cu mari probleme legate de resurse.  Ziua oficială a implinirii celor 7 miliarde a fost stabilita pentru 31 octombrie - Halloween, spune revista Time.  

 
Englezii au lansat noul tramvai Bombardier Flexity 2

Marea Britanie - Bombardier a găzduit lansarea mondială a noului tramvai Bombardier Flexity 2 în Blackpool, Marea Britanie. Oraşul Blackpool şi Comitatul Lancashire au achiziţionat de la Bombardier cea mai avansată tehnologie din lume în domeniul tramvaielor.

 
Cutremur devastator in Turcia

Turcia - Bilanţul puternicului seism de magnitudinea de 7,2 care a zguduit sud-estul Turciei , duminică dimineaţa, poate atinge o mie de morţi, după cum spune media, citând observatorul de seismologie turc Kandilli.

 
Americanii se retrag din Irak pana la sfarsitul anului

Washington - 'Astăzi sunt în măsură să anunţ, aşa cum am promis, că restul trupelor noastre prezente în Irak se vor întoarce în ţară până la sfârşitul anului.

 
Harta bogatilor si saracilor lumii

Averea globala a celor mai bogati miliardari a depasit recordul de 231 trilioane de dolari, adica doar 0,5% din populatia totala a lumii detine 38,5% din averea mondiala.

 
Gaddafi a fost ucis

Libia - France Presse a anuntat ca dictatorul libian Muammar Gaddafi a fost ucis, dictator a condus Libia nu mai puţin de 42 de ani cu mână de fier.

 
Declaraţia Zilei / Dmitri Medvedev

  Moscova - "Acest aranjament (întoarcerea lui Vladimir Putin la Kremlin), orice s-ar spune, nu este o revenire la trecut, ci altceva: este un mijloc de a soluţiona provocările pe care ni le-am fixat".

 
Jose Manuel Barroso: Recapitalizaţi urgent băncile

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a cerut statelor europene să-şi recapitalizeze urgent băncile pentru a opri extinderea crizei datoriilor care a luat o amploare sistemică şi ameninţă să destabilizeze economia mondială, informează AFP.

 
Capitală de stat american, falimentară

Harrisburg, capitala statului Pennsylvania din estul SUA (Statele Unite ale Americii), s-a declarat în incapacitate de plată, după o lungă criză bugetară.

 
Şapte ani de închisoare pentru Iulia Timoşenko

Iulia Timoşenko, fosta şefă a guvernului de la Kiev, a fost condamnată la şapte ani de închisoare, fiind găsită vinovată de abuz de putere în cazul contractului semnat în 2009 de Naftogaz cu Rusia privind livrarea de gaze naturale.