Aplicatie cu tematica ecologica pentru smartphone-uri si tablete

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 29.10.2012 20:56 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Comisia Europeană a lansat Zoe Makes a Splash!, o aplicaţie cu tematică ecologică ce poate fi descărcată gratuit pe dispozitive Apple şi Android. Este vorba despre o poveste digitală interactivă, adresată copiilor cu vârste între 7 şi 11 ani.Protagoniştii poveştii sunt doi copii curioşi care descoperă importanţa apei în societate. Ghidul lor, o broască vorbitoare, îi avertizează şi cu privire la efectele poluării apei, explicându-le cum să o evite. Animaţii hazlii şi elemente interactive alternează cu secţiuni educative mai serioase, unde utilizatorii pot găsi informaţii despre circuitul apei în natură şi despre tratarea apelor. 

Este disponibilă şi o versiune online a poveştii, cu un set de note pedagogice menite să-i încurajeze pe profesori să desfăşoare în clasă activităţi bazate pe proiecte.
Aplicaţia şi versiunea sa online sunt disponibile în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană şi poloneză.
Context
Aplicaţia lansată face parte dintr-o serie de iniţiative pe tema apei.
La jumătatea lunii noiembrie, Comisia va prezenta un plan pentru protejarea resurselor acvatice ale Europei (Blueprint to Safeguard Europe's Water Resources). Scopul planului este de a direcţiona evoluţia politicii în domeniul apei până în 2020, optimizând politica actuală şi eliminând eventualele lacune.
Mai sunt disponibile şi alte publicaţii pentru copii pe teme de mediu, în special poveştile cu Tom şi Lila, care s-au bucurat de un succes uriaş, destinate copiilor de 5-7 ani. Zece titluri au apărut în perioada 2001 - 2011 si au fost distribuite aproape 2 milioane de exemplare în întreaga UE.

 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.