BANCA MONDIALA trimite in ROMANIA SI UNGARIA ca director de tara o RUSOAICA cu cetatenie AMERICANA...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.05.2017 14:33 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Banca Mondiala a numit-o pe Tatiana Proskuryakova in functia de director de ţara pentru Romania si Ungaria.
Tatiana Proskuryakova o va inlocui pe Elisabetta Capannelli, care a fost director de tara in cadrul Bancii Mondiale incepand din anul 2013, si care va prelua un alt mandat la Zagreb.

Tatiana Proskuryakova, cu cetatenie dubla rusa si americana, isi va prelua mandatul la Bucuresti in data de 24 iulie 2017.
Tatiana Proskuryakova este director de tara in Bosnia-Herţegovina si Montenegro din anul 2015.
Inainte de mandatul de la Sarajevo, Tatiana Proskuryakova a fost Director de Tara in Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (2013-14) precum si Consilier pentru Operatiuni de Tara (Country Operations Adviser) pentru Argentina, Paraguay si Uruguay (2010-13).
Tatiana Proskuryakova s-a angajat la Banca Mondiala in anul 1992 si a detinut mai multe functii in cadrul acestei institutii, inclusiv in regiunea Europa si Asia Centrala, regiunea America de Sud si zona Caraibelor, precum si in cadrul vicepresedintiei pentru Politici Operationale si Servicii de Tara, dar si in cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Bancii Mondiale.

Banca Mondiala si-a deschis biroul in Romania in anul 1991.
Incepand de atunci, Banca a furnizat finantari in valoare de peste 11 miliarde dolari SUA, reprezentand imprumuturi, garanţii si granturi in toate sectoarele de activitate ale economiei romanesti. Portofoliul curent al Bancii include imprumuturi pentru investitii, activitati analitice si asistenţa tehnica pentru sprijinirea prioritatilor de reforma ale Romaniei.
In anul 2016, Grupul Banca Mondiala si Romania au sarbatorit 25 de ani de parteneriat continuu pe calea sprijinirii masurilor de reducere a saraciei si de dezvoltare durabila.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.