Biocombustibilii produsi din deseuri si reziduuri: solutie la defrisari?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 21.02.2013 22:09 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Cererea de biocombustibili este în creştere, acest fapt putând duce la defrişări masive pentru cultivarea plantelor folosite ca materie primă şi creşterea cantităţii de CO2 din aer - care altfel ar fi absorbit de copaci. De aceea, UE doreşte folosirea biocombustibililor produşi din deşeuri şi reziduuri. Miercuri, 20 februarie, comisiile pentru mediu şi energie au dezbătut cu experţi în domeniu propunerea Comisiei Europene de a limita biocombustibilii produşi din culturi.
Biocombustibilii produşi din deşeuri şi reziduuri au un impact mai mic asupra mediului, nu au nici un efect asupra preţurilor alimentelor şi nu înlocuiesc alte culturi sau păduri, arată Comisia Europeană. Însă aceştia nu sunt încă produşi la nivel comercial, a arătat în cadrul dezbaterii domnul Raffaello Garofalo de la Comitetul European pentru Biocombustibili. Dezvoltarea acestora s-ar putea accelera cu sprijin public după 2020.
Comisarul pentru acţiune climatică, Connie Hedegaard, a recunoscut că biocombustibilii avansaţi nu sunt încă bine dezvoltaţi, în primul rând din cauza costurilor de producţie, şi că trebuie promovaţi, fiind o soluţie durabilă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.