Cat vor costa sistemele de apel de urgenta instalate in masini?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 26.02.2014 20:55 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Prin votul asupra propunerii legislative, deputatii europeni au cerut ca sistemele de apel de urgenta care alerteaza automat serviciile de salvare in caz de accident sa fie instalate in toate noile modele de masini si camionete pana in octombrie 2015.
In 2012, 28 000 de oameni au murit in accidente de masina in UE, iar 1,5 milioane au fost raniti.
Sistemul eCall instalat in autovehicule utilizeaza tehnologia numarului de urgenta 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare in cazul unui accident serios.
Sistemul poate indica locatia exacta, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieti, reduce gravitatea ranilor si micsoreaza costurile ambuteiajelor.

eCall - obligatoriu pana in 2015

 Propunerea legislativa stabileste octombrie 2015 ca data finala la care producatorii sa fie pregatiti sa instaleze echipamentele eCall in noile modele de masini si camionete. Cu toate acestea, pentru a raspunde cererii din partea industriei de a avea mai mult timp pentru a dezvolta si a testa sistemul, deputatii au lasat deschisa posibilitatea amanarii acestui termen.

Transmiterea datelor necesare pentru operatiunile de salvare, dar nu urmarire

 Deputatii au intarit o prevedere din propunerea legislativa care privea protectia datelor, pentru a se asigura ca vehiculele echipate cu sisteme de apel de urgenta nu vor face subiectul unor urmariri permanente. Atunci cand un accident va activa un apel electronic, datele transmise automat centrelor de urgenta vor cuprinde doar tipul activarii, clasa vehiculului, tipul de carburant, ora accidentului, locatia exacta a vehiculului, directia de deplasare si numarul de centuri de siguranta inchise, se arata in amendamentele Parlamentului.

Apelul de urgenta - gratuit

Estimarile Comisiei arata ca echipamentele pentru apeluri electronice ar putea costa in jur de 100 euro bucata, daca vor fi instalate in toate vehiculele.
Deputatii au adaugat ca acesta este un serviciu public care utilizeaza numarul 112 si de aceea trebuie sa fie gratuit pentru utilizatori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.