Crimeea si Sevastopol apartin oficial de Rusia

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.03.2014 14:42 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

La Kremlin a fost semnat Tratatul referitor la aderarea Crimeii si orasului Sevastopol la Federatia Rusa.
Documentul a fost semnat de presedintele rus, Vladimir Putin, presedintele Consiliului de Stat din Crimeea, Serghei Aksionov, si seful orasului Sevastopol, Aleksei Cialai, a anunţat Vocea Rusiei.

Putin: Referendumul din Crimeea s-a desfasurat in conformitate cu normele internationale

In Crimeea a avut loc un referendum, care a fost in deplina conformitate cu procedurile democratice si normele internationale.
La vot s-au prezentat peste 82% din alegatori, iar peste 96% s-au declarat in favoarea reunificarii cu Rusia, a spus marti, Vladimir Putin la Kremlin, luand cuvantul in fata deputatilor Dumei de Stat, membrilor Consiliului Federatiei, sefilor regiunilor rusesti si reprezentantilor societatii civile in legatura cu apelul Republicii Crimeea si al orasului Sevastopol referitor la primirea in componenta Federatiei Ruse.
Presedintele rus a relevat ca pentru a intelege de ce s-a facut tocmai o asemenea alegere, este de ajuns sa se cunoasca istoria Crimeii.

Putin despre recunoasterea Kosovo de catre Occident: singuri au scris, iar acum sunt indignati

Prezentand mesajul catre Adunarea Federala, presedintele rus, Vladimir Putin, a comentat argumentarea Occidentului cu privire la recunoasterea Kosovo si nerecunoasterea independentei Crimeii: singuri au scris, iar acum sunt indignati.
Vladimir Putin a citat declaratia adoptata de SUA in legatura cu situatia din Kosovo. Documentul recunostea ca declaratiile de independenta pot incalca legislatia interna a tarilor, insa asta nu inseamna ca are loc o incalcare a dreptului international. „Singuri au scris, au trambitat in toata lumea, i-au fortat pe toti, iar acum sunt indignati. De ce?”, a spus Vladimir Putin.

Putin: In cazul Ucrainei, Occidentul a trecut limita

„Totul are limitele sale, iar in cazul Ucrainei partenerii nostri occidentali au trecut limita, s-au comportat grosolan, iresponsabil si fara profesionalism”, a declarat Vladimir Putin, prezentand mesajul catre Adunarea Federala.
Potrivit presedintelui, partenerii occidentali, intelegeau perfect ca in Ucraina si in Crimeea traiesc milioane de rusi.
„Cum este posibil sa-ti pierzi flerul politic si simtul masurii pentru a nu prevedea toate consecintele actiunilor tale. Rusia s-a pomenit la o limita mai departe de care nu putea da inapoi”, a spus Vladimir Putin.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.