Descarcati aplicatia Cardul european de sanatate pe telefon

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 06.06.2012 17:01 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Tocmai la timp pentru vacanţa de vară, Campionatul european de fotbal 2012 şi Jocurile Olimpice de la Londra 2012, Comisia Europeană a lansat o aplicaţie pentru telefoane inteligente (smartphones) în care este explicat modul de folosire a cardului european de asigurări sociale de sănătate.
Cardul oferă posesorilor, în caz de boală sau de accident în timpul călătoriilor şi şederilor temporare în 31 de ţări europene, acces la asistenţă medicală în cadrul sistemului de sănătate publică. Cardul este eliberat – gratuit - de către sistemul naţional de asigurări de sănătate. Cardul garantează accesul la îngrijiri medicale de urgenţă în aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi costuri (tratamentul putând fi gratuit în anumite ţări) valabile pentru persoanele asigurate din ţara respectivă.
Diferenţele existente între sistemele de asistenţă medicală pot face dificil de imaginat modul de utilizare al cardului în diferite ţări şi care sunt normele valabile pe plan local. Acest ghid practic privind modul de utilizare a cardului în cele 27 de ţări ale UE, în Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia este în prezent disponibil ca aplicaţie pentru telefoane inteligente (smartphones) pe trei platforme: iOS, Android şi Windows 7 mobile. Aplicaţia cuprinde informaţii generale despre card, numerele de telefon de urgenţă, tratamentele care sunt acoperite şi costurile, modul de a depune o cerere de rambursare şi pe cine să contactaţi în cazul în care aţi pierdut cardul. Aplicaţia este disponibilă în 24 de limbi, cu posibilitatea de a trece de la o limbă la alta.
Aplicaţia în sine nu permite generarea sau descărcarea cardului european de asigurări sociale de sănătate, acesta fiind eliberat, la cerere, de către sistemul naţional de asigurări de sănătate.
Descărcaţi aplicaţia „Cardul european de asigurări sociale de sănătate” pe telefonul dvs. inteligent:http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.