Duma de Stat: Rusia are nevoie de un lider curajos, puternic, inteligent si capabil

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 27.11.2011 11:34 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Moscova - Premierul rus Vladimir Putin a declarat duminică, la congresul partidului său Rusia Unită, că acceptă "cu recunoştinţă" să candideze la preşedinţia ţării în cadrul scrutinului din martie 2012.

"Îi sunt recunoscător lui Dmitri Anatolevici Medvedev, congresului Rusiei Unite, că m-a desemnat şi mi-a cerut să candidez la postul de preşedinte al Rusiei. Bineînţeles că acces cu recunoştinţă această propunere. Mulţumesc", a spus Vladimir Putin.
Congresul formaţiunii are loc cu o săptămână înainte de alegerile pentru Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus. În deschiderea reuniunii, mai mulţi reprezentanţi ai partidului au elogiat personalitatea lui Putin şi l-au "rugat" să accepte să candideze la prezidenţialele de la anul viitor.
"Rusia are nevoie de un lider curajos, puternic, inteligent, capabil nu doar să apere libertăţile cetăţenilor, dar şi să le amintească de responsabilităţile lor şi să-i determine să le respecte. Cea mai sfântă obligaţie este respectarea legilor Federaţiei Ruse", a declarat regizorul Stanislav Govoruhin, în deschiderea reuniunii.
"Avem un asemenea om - este Vladimir Vladimirovici Putin", a adăugat Zavoruhin, rugându-l pe Putin să accepte să candideze la preşedinţie.
Preşedintele Dumei de Stat, Boris Grâzlov, a propus ca Vladimir Putin să fie desemnat "candidat unic" al partidului Rusia Unită.
Actualul preşedinte Dmitri Medvedev l-a descris, la rândul său, pe Vladimir Putin drept "cel mai popular" şi "experimentat" om politic din Rusia.
"Candidatul propus de mine la postul de preşedinte şi susţinut de partid, Vladimir Putin, este cu adevărat cel mai popular, mai experimentat şi mai de succes politician din Rusia zilelor noastre. (...) Majoritatea cetăţenilor noştri au încredere în el şi-şi leagă de el speranţele în viitor", a spus Dmitri Medvedev.
La precedentul congres al formaţiunii, din 24 septembrie, actualul preşedinte Dmitri Medvedev a anunţat că renunţă să candideze pentru un al doilea mandat şi a făcut cunoscut că Putin este candidat la prezidenţialele din martie, transmite Agerpres.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.