Economia UE ar putea creste cu 800 de miliarde de euro

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 26.03.2014 19:13 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Economia UE ar putea creşte cu 800 de miliarde de euro – sau 6% din PIB-ul actual – daca s-ar acţiona mai mult la nivel european, arata un studiu realizat de Parlamentul European.
Numai crearea unei pieţe digitale unice ar genera 260 de miliarde de euro, adica mai mult decat PIB-ul Danemarcei (estimat pe 2014).
Studiul a examinat caştigurile cumulate ale unei serii de acţiuni politice la nivel european, pentru a ajuta la fixarea prioritaţilor pentru investirea banilor UE in urmatorii ani.

Caştigurile potenţiale identificate variaza de la largirea şi aprofundarea pieţei digitale unice la ameliorarea coordonarii politicilor europene şi naţionale pentru aparare şi dezvoltare.
Aceste politici benefice au fost deja susţinute de Parlament in mandatul sau actual.
Cu respectarea deplina a principiului de subsidiaritate, deputaţii europeni incearca mereu sa identifice oportunitaţi pentru o eficienţa mai buna la nivel european.

Studiul a fost realizat pentru identificarea costului ne-acţionarii la nivel european.
Analiza se bazeaza in parte pe activitatea comisiilor parlamentare şi cereri majore facute de Parlamentul European in rapoartele sale legislative şi din proprie iniţiativa.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile dezvoltarii acţiunilor la nivel european şi felul in care pot fi realizate acestea, consultaţi infograficul de faţa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.