Nobel pentru economie

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 01.11.2011 08:35 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

 

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2011 a fost atribuit americanilor Thomas J. Sargent şi Christopher A. Sims, a anunţat Comitetul Nobel.
Născut în 1943 la Pasadena (California), Thomas Sargent (foto stânga) este profesor la Universitatea din New York, iar Christopher Sims (foto dreapta), născut în 1942 la Washington, este profesor la Universitatea Princeton.
Cei doi au fost recompensaţi pentru "cercetările lor empirice asupra cauzei şi efectului în macroeconomie".
Anul trecut, premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit unui trio format din americanii Peter Diamond şi Dale Mortensen, alături de britanicul Christopher Pissarides pentru analizele lor asupra 'pieţelor cu rigidităţi'.
Premiul Nobel pentru economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul în valoare de 1,08 milioane euro (pe lângă o diploma şi o medalie) este finanţat de Banca Centrala a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.
The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences, cum este numit oficial, în memoria lui Alfred Nobel a fost acordat de 43 de ori la 69 laureaţi în perioada dintre 1969 şi 2011.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.