Obama ramane cel mai puternic om de pe planeta

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 07.11.2012 13:50 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

După ce republicanul Mitt Romney părea avantajat de votul popular de-a lungul nopţii, tendinţa s-a inversat progresiv în timpul zilei, relaytează media americană.
Barack Obama a obţinut 50% şi Mitt Romney 48%. În cifre absolute, este vorba de 58.961.607 voturi pentru Obama şi 56.600.765 pentru Mitt Romney.
În 2008, Obama a obţinut 53%, faţă de 45,7% pentru John McCain. Democratul a acumulat atunci 69.492.376 voturi.
Un singur democrat după 1945 a mai fost ales de două ori în fruntea Statelor Unite, Bill Clinton, dar într-o situaţie economică mult mai bună decât cea din prezent, marcată de o rată a şomajului de 7,9%. Nici un preşedinte american nu a reuşit până acum să-şi reînnoiască mandatul atunci când rata şomajului a depăşit 7,2%.
Ales în 2008 cu sloganuri de speranţă şi schimbare, Obama, la cei 51 de ani, a reuşit să convingă americanii că el va putea, mai bine decât adversarul Mitt Romney, să-i conducă pe calea redresării economice, în pofida celor patru ani de criză pe care ţara încă se află sub semnul recuperării.
Interlocutorii l-au descris ca un tip rezervat, cerebral dar de asemenea competitiv, căruia nu-i place să piardă nici în politică, nici la baschet.
Barack Hussein Obama, născut în august 1961, în Hawaii (Pacific), şi-a petrecut o parte din copilărie în Indonezia, a reprezentat vreme de şapte ani sudul dezmoştenit la Chicago, în senatul statului Illinois. Din 2005, a ajuns în senatul de la Washington, unde datorită carismei şi elocvenţei a devenit foarte căutat de mass media.
Patru ani mai târziu, cu o ascensiune meteorică, Obama s-a impus printre democraţi, trecând de Hillary Clinton şi după aceea de republicanul John McCain, la alegerile prezidenţiale, detronându-l pe George W. Bush şi instalându-se la Casa Albă.
Barack Obama joacă golf, bea bere şi îşi plimbă câinele şi îşi face o datorie de onoare din a-şi întrerupe ziua de muncă pentru a cina alături de familie, Michelle Obama, avocată de renume, şi de cele două fiice, Malia, 14 ani, şi Sasha, 11 ani.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.