Programul Loteria Vizelor DV-2019. Infomaţii importante. Spre AMERICA, nu spre RUSIA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 28.09.2017 19:28 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Cand incepe perioada de inregistrare pentru DV-2019?
Inregistrarea electronica in Programul Diversity Visa al Statelor Unite va incepe marti 3 octombrie 2017 la orele 19:00 (ora Romaniei). Va ramane disponibila numai pana marţi 7 noiembrie 2017 la orele 19:00 (ora Romaniei). Pentru a participa in programul din acest an, va rugam sa accesati pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov in cursul perioadei de inregistrare. Acolo veti gasi formularul de participare (E-DV) si informatiile complete pentru a trimite cererea dvs. de inregistrare.
Nu se percepe nicio taxa! Cum ma inscriu?
Departamentul de Stat accepta cereri de inregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV. Ii incurajam cu tarie pe cei care doresc sa participe sa isi completeze si sa isi trimita singuri cererile de inscriere. Participantii pot alege ca altcineva sa trimita cererea in numele lor, dar ar trebui sa fie precauti daca persoana care se ofera sa ii ajute incearca sa le ceara o taxa. Retineti: formularul online este simplu si NU SE PERCEPE NICIO TAXA pentru a participa. Fie ca o persoana trimite o cerere de participare direct, fie ca un avocat, un prieten, sau o ruda ii ofera asistenta, numai o singura cerere de participare poate fi trimisa in numele fiecarei persoane.
Este important sa imi tiparesc pagina de confirmare generata online?
Este foarte important ca participantii la program sa isi tipareasca pagina de confirmare generata online si sa o pastreze pana la data de 30 septembrie 2019. Daca cererea a fost selectionata, doar cu numarul unic de confirmare se poate verifica daca o cerere de participare a fost selectionata si se pot obtine informatii despre solicitarea de viza si despre programarea la interviu. Participantii nu trebuie sa permita altor persoane sa le reţina pagina de confirmare, ci sa si-o pastreze ei inşişi astfel incat sa poata verifica independent situatia cererii lor de participare. Va atragem atentia asupra unei noi cerinte de a trimite o fotografie recenta, din ultimele sase luni, in care nu purtati ochelari. Cererile de participare insotite de fotografii care au mai fost trimise in programe anterioare vor fi descalificate.
Cum voi sti ca am fost selectionat?
Incepand cu data de 1 mai 2018, participantii la programul DV-2019 vor putea folosi numarul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov daca cererea lor a fost selectionata. Pe pagina Entrant Status Check participantii selectionati vor fi informati despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei si membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu foloseste posta electronica (e-mail) pentru a ii instiinta pe participanti ca au fost selectionati pentru programul Diversity Visa. Informatia este disponibila NUMAI pe Entrant Status Check.
Va atenţionam sa nu dati crezare niciunui e-mail care va informeaza ca ati fost selectionat sa solicitati o viza in programul DV. Aceste emailuri inselatoare sunt trimise de persoane de rea credinta cu intentia de a obtine sume de bani sau datele dvs. personale. Reţineţi: guvernul american nu a trimis niciodata e-mailuri de inştiinţare a participanţilor ca au fost selecţionaţi şi nici nu intenţioneaza acest lucru pentru programul DV-2019. Departamentul de Stat nu va solicita niciodata bani prin poşta sau servicii de tipul Western Union.

Programul Loteria Vizelor DV-2019
Infomaţii importante

Cand: Transmiteţi cererile de inregistrare pentru programul DV-2019 incepand de marţi, 3 octombrie 2017, orele 19:00 (ora Romaniei) pana marţi, 7 noiembrie 2017, orele 19:00 (ora Romaniei).
Unde: Inregistrarile electronice sunt acceptate NUMAI la www.dvlottery.state.gov
Taxe: NU exista nicio taxa pentru transmiterea unei inregistrari electronice.
Cum: Instrucţiunile complete se pot gasi la www.dvlottery.state.gov sau pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions
Cate cereri de inregistrare pot sa trimit?
Legea permite numai o singura cerere de inregistrare in numele unei persoane.
Reguli noi: Participanţii trebuie sa transmita o fotografie recenta, facuta in ultimele şase luni. Participanţii care vor folosi fotografii transmise in programele anterioare vor fi descalificaţi automat. Nu se accepta fotografiile in care persoanele fotografiate poarta ochelari.
Caştigatori: 50,000 de participanţi vor fi selecţionaţi aleatoriu iar, incepand cu 1 mai 2018, participanţii vor putea folosi numerele unice de confirmare, pentru a verifica daca au caştigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Inregistrarii) la www.dvlottery.state.gov. Insa, nu toţi cei selecţionaţi vor solicita o viza sau se vor califica pentru obtinerea ei, aşadar numarul de selectionati va fi mai mare. De aceea trebuie sa pastraţi numarul dvs. de confirmare pana in ultima zi a programului DV-2019, adica 30 septembrie 2019.
Atenţie! Departamentul de Stat NU va trimite o notificare ca un participant a caştigat Loteria Vizelor şi nu va cere bani prin Western Union. Aceasta este frauda – nu deveniţi o victima! Folosiţi numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Inregistrarii) la www.dvlottery.state.gov pentru a verifica daca aţi fost selecţionaţi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.