Protestatarii din Ucraina sunt provocati de... titushki

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.01.2014 19:09 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Revoltele s-au raspandit din capitala Ucrainei in aproape jumatate din ţara, a anunţat CNN.
De-a lungul ultimelor doua zile, protestatarii au reuşit sa obţina controlul asupra administraţiilor locale din Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Chernivtsi, Lutsk, Rivne şi Hmelniţki.
Cel puţin trei guvernatori au demisionat.
Protestatarii au construit baricade, sute de oameni au blocat autostrada internaţionala Lviv - Krakivets.
In acelaşi timp, administraţiile locale din Uzhhorod, Zhitomir, Vinniţa, Chernigiv şi Sumy sunt paralizate de protestatari.
Situaţia este in continua schimbare.
Activiştii şi tinerii radicali au luat cu asalt biroul guvernatorului din Cherkassy (oraş in centrul Ucrainei), ieri, dar au fost inlocuiţi de catre poliţie.
Mai mult de 58 de persoane au fost arestate. Mai multe mii de persoane au pichetat birourile poliţiei şi parchetelor locale, dar nu au reuşit sa cada de acord cu oficialii şi sa elibereze deţinuţii.
Fanii ultraşi de la cele mai mari cluburi de fotbal din Ucraina şi-au declarat sprijinul faţa de Euromaidan şi au decis sa protejeze protestatarii din oraşele natale de "titushki", provocatorii armatei pro-guvernamentale.

Pe de alta parte, Moscova a avertizat SUA impotriva unui amestec in evenimentele din Ucraina, prin vocea ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus a declarat ca, in timpul conferintei de pace pentru Siria, a examinat situatia din Ucraina impreuna cu secretarul de stat al SUA, John Kerry.
„Am atras atentia lui John Kerry asupra faptului ca acum este foarte important sa nu se intervina in acest proces si sa se evite orice declaratii, care pot inrautati situatia. Sper ca el m-a auzit”, a spus Lavrov.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.