Putin vrea sa racoreasca capetele incinse din Washington si Bruxelles

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.03.2014 12:30 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

In cazul escaladarii violentelor impotriva populatiei rusofone din Ucraina, Rusia nu va putea sta deoparte, informeaza Vocea Rusiei.
In astfel de conditii, Moscova va intreprinde masuri de raspuns in conformitate cu dreptul international, a declarat presedintele Rusiei, Vladimir Putin, intr-o convorbire telefonica avuta cu secretarul general al ONU.
Liderul rus a vorbit la telefon si cu presedintele american, Barack Obama.
Presedintele rus a atras atentia presedintelui american asupra actiunilor criminale ale ultranationalistilor, care sunt incurajati de actualele autoritati de la Kiev.
Situatia din Ucraina a fost examinata si la sedinta de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a mentionat ca actuala criza din Ucraina trebuie rezolvata in mod constitutional.
Drept urmare, autoritatile de la Kiev trebuie sa se indeparteze de gruparile radicale, de asemenea sa intreprinda toate eforturile pentru formarea unui Guvern care sa tina cont de interesele intregului popor.

Cel mai important este ca decizia Rusiei sa racoreasca capetele incinse nu atat din Kiev, cat din Washington si Bruxelles, considera politologul Igor Siskin:

„Este un mesaj adresat in principal Occidentului ca este timpul sa inceteze agresiunea indirecta. Dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a refuzat sa semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, au fost declansate mecanisme in forta de indepartare de la putere a autoritatilor legitime, pentru a rupe Ucraina de Rusia. Rusia s-a adresat in repetate randuri Occidentului cu cererea de a se opri, de a purta negocieri. In prezent, datorita activitatii sudului si estului Ucrainei si a pozitiei principiale a Rusiei, exista toate sansele ca lucrurile sa revina pe fagasul pasnic”.

Puterea, care conduce de facto acum Ucraina, a anuntat mobilizare generala.
Intre timp, reprezentantii fortelor armate din Ucraina, care nu sunt de acord cu politica Kievului, parasesc unitatile militare si isi dau demisia in masa.
Militarii ucrainieni, dislocati in Crimeea, trec in masa de partea fortelor de autoaparare, mai adauga Vocea Rusiei.
Totodata, situatia grava din Ucraina ii obliga pe cetateni sa-si paraseasca tara.
De la inceputul anului, in Rusia au venit 675.000 de refugiati ucrainieni, se mentioneaza intr-un raport al serviciului vamal rusesc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.