Record in medicina: 43 de medicamente noi aprobate in anul 2012

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.06.2013 13:37 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Anul 2012 a cunoscut un record mondial, odată cu aprobarea celui mai mare număr de medicamente noi din ultimii 15 ani.
Conform PhRMA (Pharmaceutical Researchers and Manufacturers of America), anul trecut au fost aprobate numai în SUA 43 de medicamente noi, fapt care ilustrează progresul semnificativ înregistrat de industria farmaceutică în domeniul cercetării şi dezvoltării, prin descoperirea de noi tratamente inovatoare care contribuie la creşterea calităţii şi speranţei de viaţă a pacienţilor.
"Conform datelor PhRMA, datorită tratamentelor inovatoare, în perioada 1997 – 2007 decesele cauzate de boli cardiovasculare a scăzut cu 28%, cele cauzate de HIV cu 83%, iar pentru copiii bolnavi de cancer rata de supravieţuire a crescut de la 57% pentru cei diagnosticaţi între 1975 – 1977 - la mai mult de 80% pentru cei diagnosticaţi astăzi. De asemenea, s-au înregistrat progrese considerabile şi în cazul bolilor invalidante, pacienţii cu artrită reumatoidă având 50% şanse mai mari de vindecare, iar cei cu osteoporoză cu 25% şanse mai mici de a suferi o fractură”, a declarat Oana-Martha Igrişan, Director de Comunicare, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Bugetele alocate de către industria farmaceutică au crescut simţitor de la an la an, întrucât inovaţia este principala preocupare a companiilor producătoare. Dacă în anii 90, conform datelor EFPIA, acestea se ridicau la puţin peste 7 miliarde de euro în Europa, respectiv 6 miliarde în SUA, anul trecut în Europa investiţiile au atins 30 de miliarde de euro, în timp ce în SUA suma s-a ridicat la peste 36 de miliarde de euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.