Reduceri tarifare pentru traficul de date mobile in roaming

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.06.2014 17:32 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Veşti bune pentru utilizatorii de servicii de telefonie mobila din Romania şi din intreaga Uniune Europeana – incepand cu data de 1 iulie 2014, in roaming, costurile legate de transferul de date se vor reduce cu peste 50%, in timp ce celelalte servicii de telefonie mobila vor inregistra şi ele reduceri ale costurilor, situate intre 21 şi 28,5% in funcţie de tipul serviciului.

De la 1 iulie 2014, UE va reduce cu peste jumatate plafoanele tarifare pentru descarcarea de date: de la 45 c/MB la 20 c/MB.
Astfel, de la aceasta data, atunci cand calatoriţi pe teritoriul UE veţi putea sa consultaţi harţi, sa vizionaţi videoclipuri, sa va verificaţi e-mailurile şi sa actualizaţi informaţii in reţelele sociale la un preţ şi mai mic decat in prezent.

Roamingul de date inseamna ca telefonul foloseşte pentru trimiterea şi primirea datelor o reţea celulara care nu este proprietatea operatorului dumneavoastra de telefonie mobila.
Operatorul de telefonie mobila este posibil sa va taxeze suplimentar pentru roamingul de date şi acest serviciu trebuie sa fie disponibil cu abonamentul dumneavoastra telefonic curent.

De cand UE a introdus plafoane pentru serviciile de date in roaming, consumul de date a crescut semnificativ.
Apelurile telefonice şi mesajele scrise vor fi, şi ele, mai ieftine.
Toate acestea sunt veşti bune, deoarece puteţi sa calatoriţi in Europa şi sa pastraţi totodata legatura cu familia şi prietenii de acasa.    

In plus, de la 1 iulie 2014, furnizorii de servicii de telefonie mobila din Europa va pot face o oferta speciala pentru traficul de date in roaming inainte de plecarea in calatorie şi, in cazul in care acest lucru este posibil, va vor permite alegerea unui furnizor local de servicii de telefonie mobila, cum ar fi trimiterea şi citirea de emailuri, citirea ştirilor online, incarcarea de fotografii şi vizionarea de videoclipuri online, in ţara pe care o vizitaţi.

Insa nu ne oprim aici: UE lucreaza la elaborarea unor noi reglementari care vor elimina cu totul tarifele pentru roaming. Regulamentul Comisiei privind realizarea unui continent conectat prevede eliminarea tarifelor pentru roaming, acces garantat, deschis şi neutru la internet, precum şi o mai buna protecţie a intereselor utilizatorilor reţelelor mobile şi de banda larga in calitate de consumatori.    

Galerie Foto
Economii legate de traficul de date
Un microbist aflat in vacanţa in alta ţara din UE timp de o saptamana (preţuri in Euro):
* In timpul Campionatului Mondial din 2010 aceleaşi servicii ar fi costat de 25 ori mai mult (daca preţul mediu era de 5 EUR/MB) = 983,75 EUR

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.