Studentii timisoreni pot castiga 10.000 euro

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.02.2013 18:45 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Care este rolul şi locul migranţilor în Europa? Comisia îi invită pe studenţii de la facultăţile de artă, grafică şi comunicare din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi din Croaţia să reflecte asupra contribuţiei pe care o au migranţii în societăţile europene.

Concursul organizat la nivelul întregii UE îi provoacă pe studenţi să elaboreze lucrări de artă prin care să îşi exprime opiniile cu privire la acest subiect şi care să reflecte rolul pe care migranţii îl au în viaţa noastră. Pentru a stimula o dezbatere constructivă şi a reflecta asupra situaţiei migranţilor în Europa, Comisia le oferă noilor talente ale Europei posibilitatea de a-şi expune prin artă punctul de vedere.

La concurs pot participa toţi studenţii cu vârsta de peste 18 ani care sunt înscrişi la o instituţie de învăţământ superior din domeniul artei, graficii sau comunicării din orice ţară UE şi din Croaţia. Facultăţile trebuie să prezinte lucrările până la 21 iunie 2013, la următoarele categorii: Poster, Fotografie şi Video.

Fiecare facultate poate prezenta una sau mai multe lucrări de artă, în una sau mai multe categorii. Lucrările vor fi evaluate la nivel naţional, iar cele mai bune dintre acestea (maximum 10 lucrări pentru fiecare ţară) vor fi transmise unui juriu european care îi va selecta pe cei 30 de finalişti şi va decide câştigătorul european pentru fiecare categorie. Din acest juriu vor face parte profesionişti din domeniul comunicării, artei şi mass-mediei, precum şi persoane din rândul comunităţilor de migranţi.

Cei 30 de finalişti europeni vor fi invitaţi să participe la ceremonia de decernare a premiilor, care va fi organizată la Bruxelles. Se va acorda un premiu special al publicului, pe baza unui vot public exprimat pe site-ul de internet menţionat mai jos.

Fiecare dintre facultăţile ai căror studenţi vor câştiga locul I la cele trei categorii şi premiul publicului va fi recompensată cu 10 000 EUR, care să fie folosiţi în scopuri educaţionale.
Informaţii complete privind termenii şi condiţiile concursului pot fi găsite pe site-ul internet dedicat acestuia: www.migrantsineurope.eu

Context

În 2011, an în care populaţia lumii a depăşit cifra de şapte miliarde, în UE locuiau 20,2 milioane de resortisanţi ai ţărilor terţe.
Această cifră reprezintă aproximativ 4% din populaţia totală a UE (care este de 502,5 milioane locuitori) şi 9,4% din cele 214 milioane de migranţi care se estimează că există în întreaga lume.
Prin comparaţie, în Canada trăiesc aproximativ 3,4% din numărul mondial total de migranţi (7,2 milioane, reprezentând 21,3% din populaţia naţională), în timp ce în SUA trăiesc aproximativ 20% din numărul mondial total de migranţi (42,8 milioane, reprezentând 13,5% din populaţia naţională).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.