Confort urban imbunatatit in Deva cu 2,73 milioane euro

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2015 18:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La Primaria Municipiului Deva s-au semnat contractele de finantare pentru proiectele Amenajare Piata Arras si Reabilitarea si refunctionalizarea spatiului public urban Bulevardul Dacia si zona adiacenta, proiecte finantate prin Regio – Programul Operational Regional.
Semnarea contractelor de finantare a avut loc in prezenta lui Petru MARGINEAN – Primar al Municipiului Deva si a lui Sorin MAXIM – Director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectul Amenajare Piata Arras vizeaza amenajarea spatiului public urban al pietei prin crearea unui ansamblu unitar, adecvat unei platforme pietonale urbane, cu locuri pentru odihna, socializare si spatii de tip piateta.

In cadrul proiectului se vor face lucrari de modernizare a 3.550 mp, ce cuprind 988,53 mp alei pietonale, 1.573,84 mp zone verzi, o piateta cu o suprafata de 916 mp si 2 fantani de 71,63 mp.
De asemenea, piata Arras va fi dotata cu mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, rastel pentru biciclete si pergole), va fi amplasat un infochiosc, va fi realizat un sistem de irigare a spatiilor verzi din parc, vor fi create retelele de utilitati (apa, canalizare si electricitate) si va fi modernizat sistemul de iluminat public care cuprinde: iluminatul stradal, iluminatul pietonal, iluminatul unor puncte de interes si iluminatul ambiental.

Valoarea totala a proiectului este de aproape 6,5 milioane lei (1,46 milioane euro), dintre care aproximativ 6,3 milioane lei (1,42 milioane euro) (la cursul inforeuro 4,4205 lei/euro) reprezinta finantarea nerambursabila.

Proiectul Reabilitarea si refunctionalizarea spatiului public urban Bulevardul Dacia si zona adiacenta vizeaza reabilitarea si refunctionalizarea spatiului public urban al bulevardului Dacia si zona adiacenta acestuia prin reabilitarea trotuarelor, spatiilor destinate parcarilor, imbracamintii asfaltice, amenajarea de piste de biciclete.
De asemenea, va fi modernizat sistemul de iluminat public si decorativ şi va fi implementat un sistem de telegestiune aferent acestuia, precum şi un sistem de supraveghere video si un sistem de internet wireless tip „Hot Spot”.
Va fi amplasat un sistem interactiv pentru informarea cetatenilor, iar zona va fi dotata cu un grup sanitar.
Se va realiza dotarea cu mobilier urban si cismele, precum si amenajarea peisagera a spatiilor verzi si dotarea acestora cu sisteme de irigare.
Implementarea proiectului se va face pe parcursul a 9 luni.

Astfel, prin acest proiect vor fi modernizate 14.143 mp de spatii publice: 8.320 mp carosabil si parcari, 3.275 mp alei pietonale, 1.548 mp zone verzi si 1.000 mp piste de biciclete.
Se va realiza dotarea cu mobilier urban a zonei adiacente bulevardului Dacia (banci, cosuri de gunoi, cismele de apa, rasteluri pentru biciclete, jardiniere, afisier cilindric, pergola, stalpi delimitare, gratare protectie copaci, toaleta publica cu autospalare).
Va fi amplasat un infochioşc, va fi modernizat sistemul de iluminat public (49 de stalpi si proiectoare) si va fi prevazut cu un sistem de telegestiune, vor fi amplasate 3 camere video pentru supravegherea zonei si va fi implementat un sistem de internet wirelss de tip „Hot Spot”.

Valoarea totala a proiectului depaseste 5,6 milioane lei (1,27 milioane euro), dintre care aproximativ 5,5 milioane lei (1,24 milioane euro) (la cursul inforeuro 4,4205 lei/euro) reprezinta finantarea nerambursabila.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.