10 ani de Dudestii Noi. De cand au scapat de Becicherecu Mic...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.04.2014 16:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria si Consiliul local Dudestii Noi organizeaza duminica 13 aprilie, de la ora 13, o sedinta festiva pentru a marca 10 ani de cand DUDESTII NOI a redevenit comuna.
Evenimentul, care va avea loc la Casa de cultura din localitate, va rememora parcursul comunei din 2004 pana in prezent, in cadru festiv.
Invitati vor fi fostii si actualii alesi locali si angajati ai Primariei, membrii comitetului de initiativa care au luptat pentru reinfiintarea comunei, dar si reprezentanti ai administratiei judetene.

„Cei 10 ani care au trecut au insemnat pentru Dudestii Noi o afirmare in randul asezarilor timisene, nu doar ca realizari, ci si ca imagine si printr-un model de administratie moderna, promovata atat la Bucuresti, cat si la Bruxelles, prin pozitiile pe care eu le-am ocupat in diverse structuri, de-a lungul timpului.
In acesti 10 ani, bugetul comunei Dudestii Noi a crescut de aproximativ 20 de ori, ceea ce ne-a conferit un grad de autonomie financiara care ne-a permis sa fim verticali, sa spunem fara oprelisti ce gandim, fara a fi sub presiunea politicului”, a declarat primarul Alin-Adrian Nica.

Localitatea Dudestii Noi a fost ridicata dupa 36 de ani din nou la rangul de comuna, la 8 aprilie 2004.
Noua administratie locala s-a constituit in urma alegerilor din 6 si 20 iunie, primul primar ales fiind Alin Nica (PNL), care la 23 de ani era cel mai tanar primar din tara.
Comuna Besenova Noua a fost desfiintata prin Legea 2/1968, localitatea fiind arondata comunei Becicherecu Mic sub noua denumire de Dudestii Noi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.