1.000.000 euro pentru transportul intermodal de marfa la Aeroportul Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.07.2014 17:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Comisia Europeana va cofinanţa, in cadrul programului TEN-T, 4 proiecte de infrastructura de transport ce urmeaza a fi puse in practica integral sau parţial in Romania, valoarea maxima a eventualului sprijin acordat fiind de peste 10 milioane de euro.
Proiectele au fost selectate in cadrul cererilor de propuneri anuale şi multianuale organizate in cadrul programului privind Reţeaua Transeuropeana de Transport (TEN-T) şi vor contribui la finalizarea reţelei TEN-T, precum şi la studierea unor modalitaţi inovatoare de reducere a amprentei de carbon din sectorul transporturilor.
    
Comisia Europeana a iniţiat programul TEN-T pentru a sprijini construcţia şi modernizarea infrastructurii de transport din Uniunea Europeana.
UE a alocat aproape 8 miliarde de euro pentru programul TEN-T in perioada 2007-2013, contribuind astfel la efectuarea studiilor sau lucrarilor necesare atingerii obiectivelor propuse.        
Cererile de propuneri TEN-T pentru anul 2013 asigura o finanţare combinata in valoare de 320 milioane de euro pentru un numar de 106 proiecte.
Sunt finanţate acţiuni diverse, de la gestionarea traficului aerian pana la masurile de imbunataţire a performanţelor de mediu in sectorul transporturilor.    
    
Cele 4 proiecte din Romania se alatura altor proiecte TEN-T aflate deja in desfaşurare in ţara, pentru care Uniunea Europeana acorda, de asemenea, sprijin financiar.
Acestea reprezinta angajamentul comun al autoritaţilor naţionale şi al instituţiilor europene de a colabora in vederea imbunataţirii infrastructurii de transport şi asigurarii unei mai bune mobilitaţi, in condiţii de siguranţa şi viteza sporite, pentru cetaţeni şi intreprinderi.
Proiectele vor fi monitorizate de Agenţia Executiva pentru Inovare şi Reţele (INEA), in colaborare cu beneficiarii proiectelor din statele membre şi cu sprijinul Direcţiei Generale Mobilitate şi Transporturi din cadrul Comisiei Europene.    
    
Lista integrala a propunerilor selectate

Anexa 1: Cerere multinanuala de propuneri TEN-T pentru anul 2013 – Acţiuni selectate pentru finanţare in Romania
# Platforma europeana ITS + (ITS: 2013-EU-50001-S) – 1.881.929 euro
# Crocodile (ITS: 2013-EU-50003-P) – 6.284.036 euro

Anexa 2: Cerere anuala de propuneri TEN-T pentru anul 2013 – Acţiuni selectate pentru finanţare in Romania
# Cargo Tim – Studiu privind dezvoltarea infrastructurii pentru transportul intermodal de marfa in cadrul Aeroportului Internaţional Timişoara (Prioritatea 1 - Multimodal: 2013-RO-91014-S) – 1.000.000 euro
# BIMH – Nodul multimodal Bucureşti-Ilfov: studii pregatitoare (Prioritatea 1 - Multimodal: 2013-RO-91042-S) – 950.000 euro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.