1.000.000 lei pentru viitura de la Farasesti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.11.2012 17:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru refacerea infrastructurii rutiere calamitată ca urmare a ploilor abundente (viituri) ce au avut loc în perioada 10/11 iunie 2012, în localitatea Fărăşeşti, comuna Pietroasa, în viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş se va propune aprobarea alocării comunei Pietroasaa fondurilor necesare în valoare de 1.000.000 lei din fondul de rezervă bugetară.
Drumul comunal Dc 111 se află în administrarea Consiliului Local Pietroasa şi se desfăşoară pe teritoriul cuprins între km 0+000 (intersecţie cu DJ 684B) şi localitatea Fărăşeşti pe care o traversează.
Acest drum este singura cale de acces a locuitorilor din Fărăşeşti spre centrul de comună de care aparţine şi spre terenurile şi proprietăţile particulare care se află amplasate de-o parte şi alta a drumului.
Ca urmare a ploilor torenţiale din 10/11 iunie 2012 s-au produs viituri care au afectat sectorul de drum comunal DC 111 cuprins între km 0+000 (DJ 684B) şi localitatea Fărăşeşti în lungime de aproximativ 6,3 km.
Corpul drumului a fost distrus, în procent de aproximativ 80%, de apele pârâului Valea Fărăşeştiului (care curge paralel cu DC 111), fiind afectată parţial sau total atât infrastructura cât şi suprastructura drumului, totodată digurile pârâului şi dispozitivele de scurgere a apelor sunt în mare parte necorespunzătoare (colmatate parţial şi/sau total, sau chiar distruse).
În aceste condiţii s-a impus luarea unor măsuri (de proiectare şi execuţie) în vederea refacerii infrastructurii rutiere calamitată ca urmare a ploilor abundente, pentru aducerea drumului la starea tehnică iniţială.
Având în vedere distrugerile materiale, generate de ploile torenţiale din 10/11 iunie 2012, asupra sectorului de drum DC 111, cuprins între DJ 684B – Fărăşeşti, este necesară aprobarea unui fond de 1.000.000 lei pentru efectuarea plăţilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor (lucrări urgente şi definitive) pentru aducerea drumului la starea iniţială în vederea restabilirii circulaţiei pe singurul acces rutier deosebit de important din punct de vedere tehnic, economic şi social – administrativ.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.