11 km canalizare si 7 km retea de apa pentru Timisoara Nord

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.11.2012 13:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Aquatim a semnat Contractul “Extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în Municipiul Timişoara Nord” din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”. 
Preţul contractului este de 19.946.361 lei (fără TVA). Contractul a fost atribuit, în urma licitaţiei publice deschise, asocierii de firme Porr Construct SRL – lider de asociere, SAIF-TIM SA, Formin SA şi Tuboterm Construct SRL.
Contractul cuprinde extinderea şi reabilitarea reţelei de apă cu aproximativ 7 km, a reţelei de canalizare cu aproximativ 11 km şi construcţia unei staţii de pompare pentru ape uzate. Lucrările se vor desfăşura în cartierele din zona de nord a municipiului Timişoara: Ronaţ, Telegrafului, Dorobanţilor şi cartierul Ghirodei.
Contractul face parte din Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat, 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).
Proiectul cuprinde şi investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în localităţile : Timişoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.
Lucrările însumează: Extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare cu aproximativ 200 km, extinderea şi reabilitarea reţelei de apă cu aproximativ 100 km, construcţia a 7 staţii noi de epurare a apei uzate, construcţia a 3 staţii noi de tratare a apei potabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.