110 perchezitii domiciliare in Timis, Caras-Severin, Brasov, Mures si Alba

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.12.2011 12:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Hunedoara - Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara desfăşoară un număr de 110 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba,în vederea destructurării mai multor grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane lei.
Acţiunea vizează destructurarea a şapte grupări infracţional organizate, specializate în contrabanda cu produse accizabile provenite din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia, precum şi comercializarea ilegală a acestora. La acţiune participă peste 600 de poliţişti din cadrul D.C.C.O. şi a structurilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele vizate, precum şi luptători de intervenţie rapidă.
Până în acest moment, au fost depistate cantităţi importante de alcool, cafea şi ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.
La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara urmează să fie conduse pentru audieri 110 persoane, faţă de care se vor formula propuneri corespunzătoare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.